The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Hoe kies je geluid voor in meerdere ruimtes?

Wanneer je het liefst door het hele huis naar je favoriete muziek luistert, is een multiroom opstelling wat voor jou. Je plaatst dan speakers in verschillende ruimtes. Luister door je hele woning naar hetzelfde nummer, of gebruik ze afzonderlijk van elkaar. Maar waar moet je beginnen? We helpen je graag met de start en opbouw.

Hoe kies je een multiroom speaker?

Multiroom

Met meerdere wifi speakers door je woning heb je altijd en overal toegang tot je favoriete muziek. In de volgende stappen leggen we uit hoe je het best een multiroom speaker kiest:

Stap 1: waarom is nauwkeurig kiezen belangrijk?

Stap 2: begin met de woonkamer.

Stap 3: kies een compact formaat in de slaapkamer.

Stap 4: kies een waterdicht ontwerp in de badkamer of keuken.

Stap 5: kies een speaker met accu en bluetooth voor buiten.

Waarom is het kiezen van je eerste wifi speaker belangrijk?

Sonos

Op basis van je eerste keuze ga je verder uitbreiden. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je belangrijk vindt. Bijvoorbeeld geluidskwaliteit, gebruiksgemak of smart home functies. Misschien wil je ook wel speakers in de tuin of een soundbar bij je tv. Schets voor jezelf het plaatje en bekijk wat je daarvoor nodig hebt.

Start met speakers in je woonkamer

Speaker bundel

Als je niet weet waar je moet beginnen, is de woonkamer een goede plek. Hier breng je waarschijnlijk de meeste tijd door. Heb je een grote woonkamer, ga dan voor een grotere wifi speaker. Zo luister je overal naar goed geluid. Of denk aan 2 of meer kleinere speakers voor een stereo of surround set. Zo komt het geluid uit verschillende hoeken. Wil je het geluid van je televisie verbeteren? Kies dan voor een soundbar.

Een compact formaat in je slaapkamer

Wifi speaker slaapkamer

Wil je je multiroom opstelling uitbreiden naar je slaapkamer? Kies dan voor een compacter formaat. Vaak voldoet een enkele wifi speaker of een stereo set al. Deze werk je gemakkelijk weg op een kast of boekenplank. Wanneer je ook een tv in je slaapkamer hebt, voeg je optioneel een soundbar toe voor beter geluid.

Een waterdichte speaker in je badkamer of keuken

Badkamer speaker

Wanneer je veel tijd in de keuken of badkamer doorbrengt, is het een goed idee om je multiroom systeem uit te breiden naar deze ruimtes. Je let hierbij op andere eigenschappen dan bij je woon- of slaapkamer. Kies bijvoorbeeld een waterdicht ontwerp zodat een vochtige ruimte geen schade aanbrengt. En kies voor een speaker met spraakbediening zodat je eenvoudig het volgende nummer opzet terwijl je je handen vol hebt tijdens het koken.

Een speaker met accu en bluetooth voor buiten

Sonos Move

Met warmer weer is het fijn om tijd door te brengen op je balkon of in je tuin. Of je dit liever alleen doet of met vrienden en familie, muziek maakt het gezelliger. Als je een wifi speaker in één van deze buitenruimtes wilt plaatsen, moet je denken aan een paar dingen. Heb je geen stroom buiten? Kies dan voor een wifi speaker met accu. En wanneer je wifi niet ver genoeg reikt, ga dan voor een wifi speaker die ook beschikt over bluetooth.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen