The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Mascha

Wat is het verschil tussen Google Assistent en Amazon Alexa?

Google Assistent en Amazon Alexa zijn de marktleiders als het gaat om een spraakbesturingssysteem. Voor beide systemen geldt dat je slimme producten koppelt en deze vervolgens met je stem bestuurt. Er zijn wel wat kleine verschillen. In dit artikelen bekijken we wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Koppelbare producten

Koppelbare producten Google Assistent

Google Assistent

Google Assistent is op dit moment compatibel met duizenden smart producten, van veel verschillende merken. Dit aantal neemt bovendien in snel tempo toe. Het aanbod slimme apparaten groeit snel, dus zijn ook steeds meer apparaten met Google Assistent aan te sturen.

Koppelbare producten Amazon Alexa

Amazon Alexa

Ook Amazon Alexa blijft het assortiment van koppelbare producten steeds verder uitbreiden. Ten opzichte van Google Assistent heeft Alexa een redelijke voorsprong. Er zijn namelijk meer producten compatibel met Alexa. Een deel hiervan is alleen op de Amerikaanse markt verkrijgbaar.

App

De Google Assistent app en Amazon Alexa app

De software achter de Google Assistent app en Amazon Alexa app verbetert continu. Ieder platform heeft zijn eigen focuspunten. Zo is Amazon Alexa aan meer slimme producten te koppelen en heeft Google Assistent bijvoorbeeld een eigen cloudservice om je favoriete muziek op te slaan. Beide platformen zijn compatibel met zowel Android als iOS devices. De integratie van bestaande apps op je smart device verloopt soepel in zowel de Google Assistent als Amazon Alexa app.

Spraakassistent

De spraakassistent van Google Assistent en Amazon Alexa

Een commando aan je spraakassistent geef je met een 'trigger'. Bij Google Assistent is dat "Hey Google" of "Ok Google" en bij Alexa is dat "Alexa". Hierna gaat Google Assistent of Alexa voor je aan de slag. Beide spraakassistenten werken in dat opzicht dus hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in specifieke functies. Zo heb je bij Alexa langer de tijd om een tweede opdracht te geven zonder de trigger "Alexa". Google Assistent is daarentegen bijvoorbeeld al beschikbaar in het Nederlands.

Conclusie

De verschillen tussen Google Assistent en Amazon Alexa zijn minimaal. Beide platformen zijn marktleider als het gaat om spraakassistenten en beide platformen blijven zich continu verbeteren. Het hangt daarom van je eigen voorkeuren af of je voor Google Assistent of Amazon Alexa kiest. Alexa onderscheid zich vooral in het aantal koppelbare producten. Belangrijkste voordeel van Google Assistent is de Nederlandse taalondersteuning.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen