The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marloes

Advies over haakse slijpers

Je staat op het punt om een haakse slijper aan te schaffen. Welke haakse slijper het beste bij jou past, hangt af van een aantal zaken. Waar ga je de haakse slijper voor gebruiken en hoeveel waarde hecht je aan extra gebruiksgemak? Wij helpen je bij het kiezen van de beste haakse slijper voor jou.

1. Wat wil je gaan doorslijpen?

De drie meest voorkomende maten haakse slijpers (gebaseerd op het formaat slijpschijf) zijn 115 mm haakse slijpers, 125 mm haakse slijpers en 230 mm haakse slijpers. Welke formaat haakse slijper het beste voor jou is, hangt af van je gebruik. 115 en 125 mm haakse slijpers zijn voor prima voor thuisgebruik en hebben het voordeel dat ze kleiner en wendbaarder zijn. 230 mm haakse slijpers gebruik je voor het echt grove werk met grote (en dikke) werkstukken. Hoe groter formaat je haakse slijper is, hoe groter je bereik is en hoe diepere sleuven je kunt slijpen.

2. Wil je snoerloos kunnen werken?

Snoerloos werken met haakse slijper

Doordat accu's steeds krachtiger worden, is het tegenwoordig ook mogelijk om een haakse slijper door middel van een accu aan te drijven. Heb je dus niet altijd een stroomvoorziening bij de hand en/of prefereer je onbegrensde bewegingsvrijheid, kies dan voor een haakse slijper op accu. Een nadeel van een haakse slijper op accu is dat de prijs over het algemeen hoger ligt dan bij een haakse slijper op netstroom.

3. Wil je extra gebruiksgemak?

Gebruiksgemak haakse slijper

Natuurlijk kun je met elke haakse slijper dingen doorslijpen. Maar met de één gaat dat net wat gemakkelijker en preciezer dan met de andere. Wil je bijvoorbeeld een zo mooi mogelijk slijpresultaat, neem dan een haakse slijper met constante elektronica. Constante elektronica zorgt ervoor dat het toerental ook onder belasting constant wordt gehouden, waardoor je een mooi en gelijk resultaat krijgt. Voor extra gebruiksgemak kun je ook kiezen voor een haakse slijper met softstart. Deze functie zorgt ervoor dat de haakse slijper langzaam op gang komt, waardoor je geen klap krijgt wanneer je de haakse slijper aan zet. Niet alleen erg handig, maar ook wel zo veilig.

4. Wil je ook afbramen en/of ontroesten?

Ontroesten haakse slijper

Een haakse slijper kun je niet alleen gebruiken voor het doorslijpen van verschillende materialen maar ook voor afbramen of ontroesten. Hiervoor is in principe elke haakse slijper geschikt. Het is echter wel erg belangrijk dat je hiervoor de juiste schijven gebruikt. Let hierbij op zowel het formaat van de schijf als het type schijf.

5. Doen we het wel veilig?

Veilig werken met haakse slijper

Slijpen is geen ongevaarlijk klusje. Je moet daarom altijd goed op je hoede zijn en de juiste veiligheidsaccessoires gebruiken. Doordat er tijdens het slijpen vonken vrij komen is het sterk aan te raden om een veiligheidsbril te dragen. Aangezien slijpen ook een vrij luidruchtig klusje is, is ook een gehoorbeschermer geen overbodige luxe. Met werkhandschoenen bescherm je ook je handen tegen de vonken en zorg je voor een betere grip.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen