The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jorn

Hoe bepaal je of je muur geschikt is voor onze tv installatie- en ophangservice?

Wanneer je tv aan de muur hangt, wil je natuurlijk dat hij daar een tijd blijft hangen. Daarom hangen onze installateurs alleen je televisie op als je een massief betonnen of bakstenen muur hebt. Maar hoe controleer je of je een geschikte muur hebt voor onze service? In dit artikel vertellen wij je hoe je erachter komt wat voor type wand je hebt.

Controleren wat voor muur je hebt

Controleren wat voor type muur je hebt

Onze installateurs monteren televisies alleen aan betonnen en bakstenen muren. Met deze 2 stappen kom je er gemakkelijk achter wat voor type muur je hebt en of onze installateurs je tv kunnen ophangen.

Stap 1: controleer of het een buiten- of binnenmuur is

Stap 2: klop op de muur

Stap 1: controleer of het een buiten- of binnenmuur is

Buiten of binnenmuur

Wil je je televisie laten monteren aan een buitenmuur? Dan kunnen onze installateurs de tv waarschijnlijk aan je muur ophangen. Een buitenmuur is een muur die je huis scheidt van de buitenlucht en waar geen andere kamer aan grenst. Deze muren zijn eigenlijk altijd van beton of baksteen. Wil je je tv aan een binnenmuur, dus een muur tussen 2 kamers in je huis of tussen 2 woningen? Lees dan verder bij tip 2.

Stap 2: klop op de muur

Klop op de muur

Klop op de muur die je wilt gebruiken voor de tv, en luister goed naar het geluid dat je hoort. Klinkt de muur hol of echoot het geluid door de muur? Dan heb je een wand van gipsplaten of hout. Onze installateurs hangen geen tv's op aan dit soort muren. Hoor je geen echo van je klop en klinkt de muur massief? Dan is je muur van beton of baksteen. Aan deze muur hangen onze installateurs je televisie wel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen