Coolblue home
Geschreven door Charlotte

Hoe bewaar je jouw koffiebonen?

Jij wilt natuurlijk dat je koffie tot de laatste boon lekker blijft smaken. Hiervoor leggen we jou via 4 tips uit hoe je jouw koffiebonen het best bewaart. Kies daarom altijd voor een luchtdichte verpakking en bewaar je koffiebonen op een schone plek. We leggen het je hieronder uit.

Koffiebonen bewaren doe je zo

Koffiebonen bewaren doe je zo

Er gaat niets boven een lekkere verse kop koffie. Met deze tips geniet je hier extra lang van:

  • Tip 1. Koop verse koffie
  • Tip 2. Kies voor een luchtdichte verpakking
  • Tip 3. Doe niet te veel koffie in de bonenmaler
  • Tip 4. Bewaar de bonen op een schone plek

Tip 1: koop verse koffie

Verse koffie

Je koffie is het verst als je de bonen zelf brandt. We gaan er natuurlijk niet vanuit dat je dat gaat doen. Koop daarom gebrande koffie waar de brand- en houdbaarheidsdatum op de verpakking staat. Kakelverse koffie is niet alleen het allerlekkerst, maar ook het beste voor jouw bonenmaler.

Tip 2: kies een luchtdichte verpakking

Luchtdichte verpakking

In een luchtdichte verpakking bewaar je koffiebonen ongeveer 6 maanden. Als je een zak koffie opent, verspreidt zich een heerlijke geur. Alleen verlies je op dat moment een deel van de smaak. Als de koffie in aanraking met zuurstof komt, start het verouderingsproces van de koffieboon. Wanneer je de zak opent, raden we aan dat je de koffiebonen binnen 4 weken opmaakt. Zo blijf je de lekkerste smaak proeven. Bij gemalen koffie is dit maximaal 14 dagen.

Tip 3: doe niet te veel koffie in de bonenmaler

Doe niet te veel koffie in de bonenmaler

Door kleine beetjes koffiebonen in de bonenmaler te doen, drink je ook verse koffie. Veel bonenmalers zijn niet volledig luchtdicht of uv bestendig. Zo verlies je de juiste aroma’s en versheid van de koffie. Beschikt jouw bonenmaler of koffiezetapparaat wel over een volledig luchtdicht en uv bestendig bonenreservoir? Dan hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Tip 4: bewaar de bonen op een schone plek

Bewaar de bonen op een schone plek

Berg jouw koffiebonen op in een schone donkere plek, zoals een koffiebonen bewaarbus. Zodra je koffie weghoudt van lucht, vocht, warmte en andere geuren dan zit je goed. Kies daarom ook niet voor een doorzichtige pot, maar eentje die de uv stralen tegenhoudt. Je zet deze bus handig in een keukenkastje of naast je koffiezetapparaat. Wij raden af dat je koffiebonen in de koelkast bewaart. Het is belangrijk dat je (gemalen) koffie beschermt tegen vocht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Charlotte
Artikel van:
Charlotte Koffie specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen