The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe gebruik ik Apple Watch in het water?

Heb jij een Apple Watch 2 of nieuwer? Dan hoef jij je nooit meer zorgen te maken over waterschade als je plotseling in een regenbui terecht komt. Ook niet als je vergeet om onder de douche je horloge af te doen. Sterker nog: je zwemt met Apple Watch tot wel 50 meter diep. Ik vertel hoe je een zwemworkout start.

Een zwemworkout starten

Zwemworkout starten op Apple Watch

Een workout starten werkt heel eenvoudig. Er staan standaard 2 zwemworkouts op Apple Watch: een workout voor open water en een workout voor in het zwembad.

  1. Wanneer ik druk op de Digital Crown opent het menu op Apple Watch.
  2. Ik open de workout app. Dit is een groen icoontje met een hardloper.
  3. Ik scroll naar de workout die voor mij relevant is (open water of zwembad). Ik kies voor zwembad.
  4. Ik start de workout.

Tijdens mijn workout

Zwemworkout gegevens

Mijn workout start direct en Apple Watch registreert mijn gegevens. Apple Watch toont mijn gegevens, maar ik kan hem verder niet gebruiken. Ik ontvang nu dus geen berichten. Om mijn horloge onder water te beschermen, activeert automatisch de watervergrendeling. Las ik tussendoor een kleine pauze in? Dan hoef ik Apple Watch niet te pauzeren. Hij herkent rust automatisch. Als ik klaar ben en de workout stop, draai ik aan de Digital Crown tot Apple Watch piept. Hierdoor verdwijnt het water uit de luidspreker.

Wat wordt er gemeten?

Meting tijdens zwemworkout

Achteraf bekijk ik de statistieken op mijn iPhone. In het zwembad werkt GPS niet en water kan het meten van mijn hartslag blokkeren. Wat meet Apple Watch dan wel in het zwembad? Nou, bijvoorbeeld verbruikte calorieën, aantal banen en afgelegde afstand. Hier zorgt de ingebouwde versnellingsmeter voor. In open water werkt GPS overigens wel. Wel alleen in vrije slag.

Zwemmen zonder een workout te starten

Watervergrendeling op Apple Watch

Wanneer ik 's ochtends naar het zwembad ga om een paar baantjes te trekken, start ik een workout. Op vakantie hang ik liever wat in het water zonder dat ik intensief bezig ben. In dat geval start ik geen workout. Toch houd ik mijn Apple Watch graag om. Als ik geen workout start, activeert de watervergrendeling niet automatisch. Gelukkig kan ik 'm ook zelf starten.

  1. Ik veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Nu opent het bedieningspaneel.
  2. Ik tik op de waterdruppel.

Watervergrendeling is nu geactiveerd.

Watervergrendeling opheffen

Watervergrendeling opheffen op Apple Watch

Wanneer de watervergredeling activeert, kan ik Apple Watch zorgeloos gebruiken onder water. Om de watervergrendeling op te heffen, draai ik aan de Digital Crown tot de druppel de cirkel vult en ik een piepje hoor. Nu blaast de speaker de geluidsingangen schoon en verwijdert het overgebleven water. De andere ingangen op Apple Watch zijn overigens wel geheel waterdicht.

Watervergrendeling vergeten?

Apple Watch onder water

Vergeet ik de watervergrendeling nou een keer? Geen hele grote ramp. Wanneer ik het water uitkom, activeer ik toch alsnog de watervergrendeling om hem vervolgens weer op te heffen. Zo verwijdert Apple Watch alsnog het overgebleven water uit de geluidsingangen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen