The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kevin

Hoe kies je een multigroom?

Een multigroom gebruik je om je baard en lichaamshaar bij te werken. Met sommige multigrooms werk je ook je kapsel bij of trim je jouw wenkbrauwen, neus- en oorhaar. Wij leggen je de verschillende eigenschappen van multigrooms uit, zodat jij het apparaat kiest dat het beste bij jouw wensen past.

Multigroom kiezen

Multigroom met opzetstukken

Er zijn veel verschillende soorten multigrooms. Voor je een multigroom aanschaft, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welke lichaamsdelen wil je trimmen?
  • Welke kniplengtes heb je nodig?
  • Wil je trimmen én scheren met de multigroom?
  • Wil je de multigroom onder de douche gebruiken?
  • Wil je een bedraad of een draadloos model?
  • Neem je de multigroom vaak mee op reis?

Welke lichaamsdelen wil je trimmen?

Neus trimmen multigroom

Multigrooms zijn geschikt om je haar op verschillende lichaamsdelen te trimmen. Hiervoor beschikken multigrooms vaak over verschillende kammen. Voor het lichaam gebruik je bijvoorbeeld een lichaamsopzetstuk of -opzetkam en voor je hoofdhaar een opzetkam met langere kniplengte. Wil je ook je wenkbrauwen en het haar in je neus en oren bijwerken? Kies dan voor een multigroom met een precisie-, oor- of neustrimmer.

Welke kniplengtes heb je nodig?

Haar knippen multigroom

De kniplengte die je nodig hebt, hangt af van jouw gewenste resultaat. Wil je een kaal resultaat, dan ga je voor een multigroom met een minimale kniplengte van 0,5 millimeter of korter. Wil je bijna kaal, zoals een korte stoppelbaard, dan is een kniplengte van 0,6 tot 1 millimeter geschikt. Een gemillimeterd resultaat bereik je met een kniplengte van 1 tot 3 millimeter. Behoud je het liefst een langere baard of langer lichaamshaar, dan kies je voor een minimale kniplengte van 10 millimeter.

Wil je trimmen én scheren?

Baard trimmen multigroom

Multigrooms trimmen je haren. Dit betekent dat je jouw haar korter maakt en bijwerkt, maar je lichaam, hoofd of gezicht niet volledig glad scheert. Ook zonder opzetkam blijf je stoppels voelen, maar je ziet ze niet. Wil je liever een gladde huid zonder het gevoel van stoppels? Kies dan voor een multigroom met scheeropzetstuk of met een meegeleverd scheermesje.

Wil je de multigroom onder de douche gebruiken?

Multigroom waterdicht

Trimmen en scheren onder de douche is vooral fijn voor mensen met een gevoelige huid. Je huid en je haar worden zachter en je verwijdert ze hierdoor met minder moeite. Wil je de multigroom onder de douche gebruiken, dan moet het apparaat volledig waterdicht zijn. Een waterdichte kop of volledig afspoelbare behuizing zijn hiervoor niet voldoende. Wel reinig je deze apparaten gemakkelijk en eenvoudig onder de kraan.

Wil je een bedraad of draadloos model?

Stroomvoorziening multigroom

Met een draadloze multigroom heb je volledige bewegingsvrijheid tijdens het trimmen. Het nadeel bij deze apparaten is dat je soms de accu of batterijen moet opladen. Dit probleem heb je niet bij multigrooms die werken op netstroom. Het nadeel van deze apparaten is alleen dat je altijd gebonden bent aan een stopcontact. Sommige multigrooms werken zowel draadloos als aan het snoer. Hierbij heb je volledige bewegingsvrijheid en is het geen probleem als je hem een keer vergeet op te laden.

Neem je de multigroom vaak mee op reis?

Opbergzakje multigroom

Met een opbergetui of -zakje houd je de multigroom en accessoires zoals de opzetkammen handig bij elkaar. Hoe steviger de opbergmogelijkheid, hoe beter je de multigroom beschermt. Neem je de multigroom vaak mee in je koffer, dan raden we een hardcase etui aan. Houd je graag alle accessoires netjes bij elkaar in de badkamer, dan is een zacht etui voldoende. Ook kun je hiervoor de standaard gebruiken, waarmee je de multigroom een vaste plek op de wastafel geeft.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen