The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is snelladen en hoe werkt het?

Met snelladen laadt je telefoon een stuk sneller op dan normaal. Handig als je net weg wilt en merkt dat je telefoon bijna leeg is; na kort opladen kan je weer een paar uur vooruit. Hier leggen we uit wat snelladen precies is en wat je ervoor nodig hebt.

Hoe werkt snelladen?

Snelladen Moto G6

Bij snelladen stuurt de oplader een hoger vermogen door de kabel. Stel dat je telefoon normaal gesproken 5 watt geleverd krijgt en met snelladen 18 watt, dan scheelt dan zit je batterij meer dan 2 keer zo snel vol. Dit gebeurt met name als je batterij bijna leeg is. Hoe voller je batterij, hoe minder snel het opladen gaat omdat je batterij het anders zou begeven. Snelladen is hierdoor voornamelijk geschikt als je een lege batterij snel wil opladen zodat je weer een paar uur stroom hebt.

Wat heb ik nodig om mijn telefoon snel op te laden?

snellader  en dashcharge kabel

Niet alle opladers zijn snelladers, en niet alle telefoons kunnen via snelladen worden opgeladen. Om gebruik te kunnen maken van snelladen heb je zowel een oplader als een telefoon met snellaadfunctie nodig. Als je oplader niet over een snellaadfunctie beschikt, wordt je telefoon er ook niet sneller mee opgeladen. Heb je wel een snellader, maar geen telefoon met snellaadfunctie? Dan wordt je smartphone op normale snelheid opgeladen. Laad je je smartphone vaak met een powerbank op? Er bestaan ook powerbanks met een snellaadfunctie zodat dit extra snel gaat.

Is snelladen slecht voor mijn batterij?

Snelladen Samsung Galaxy S9

Snelladen is niet slechter dan normaal opladen. Je telefoon krijgt niet meer energie dan hij kan opnemen. Ook geeft het geen problemen als je een snellader gebruikt voor een telefoon zonder snelladen, of juist een normale oplader voor je telefoon met snellaadfunctie. Je telefoon laadt dan in normaal tempo op.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen