The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Wat is snelladen en hoe werkt het?

Met snelladen laadt je telefoon een stuk sneller op dan normaal. Handig als je net weg wilt en merkt dat je telefoon bijna leeg is; na kort opladen kan je weer een paar uur vooruit. Hier leggen we uit wat snelladen precies is en wat je ervoor nodig hebt.

Hoe werkt snelladen?

Snelladen Moto G6

Bij snelladen stuurt de oplader een hoger vermogen door de kabel. Waar je met een 12 watt oplader bijvoorbeeld 2 uur nodig hebt, om je toestel op te laden, heb je met een 18 watt oplader maar 1,5 uur nodig. Dat extra vermogen levert de oplader vooral wanneer je batterij leeg is. Om je batterij te beschermen tegen beschadigingen gaat opladen steeds langzamer naarmate je batterij voller raakt. Snelladen is hierdoor vooral geschikt om even snel een lege smartphone grotendeels weer op te laden.

Wat heb ik nodig om mijn telefoon snel op te laden?

snellader  en dashcharge kabel

Niet alle opladers zijn snelladers, en niet alle telefoons kunnen via snelladen worden opgeladen. Om gebruik te kunnen maken van snelladen heb je zowel een oplader als een telefoon met snellaadfunctie nodig. Als je oplader niet over een snellaadfunctie beschikt, wordt je telefoon er ook niet sneller mee opgeladen. Heb je wel een snellader, maar geen telefoon met snellaadfunctie? Dan wordt je smartphone op normale snelheid opgeladen. Laad je je smartphone vaak met een powerbank op? Er bestaan ook powerbanks met een snellaadfunctie zodat dit extra snel gaat.

Is snelladen slecht voor mijn batterij?

Snelladen Samsung Galaxy S9

Snelladen is niet schadelijk voor je batterij. Een goede oplader levert namelijk nooit meer vermogen dan je toestel aankan. Daarom is het ook geen probleem als je een snellader gebruikt die meer vermogen kan leveren dan jouw toestel aankan, of als je een snellader gebruikt voor een toestel dat niet kan snelladen. Je smartphone laadt dan op op de maximale snelheid van dat toestel. Het enige voordeel van normaal opladen is dat je batterij iets minder warm wordt. In ons artikel over hoe je moet opladen leggen we daar meer over uit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen