The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Wat is snelladen en hoe werkt het?

Met snelladen laad je jouw smartphone een stuk sneller op dan normaal. Handig als je net weg wilt en merkt dat je batterij bijna leeg is. Na kort opladen kan je weer een paar uur vooruit. Hier leggen we uit wat snelladen precies is en wat je ervoor nodig hebt.

Hoe werkt snelladen?

Snelladen Moto G6

Een snellader levert een hoger vermogen dan een normale oplader. Hierdoor zit je batterij sneller vol. Waar je met een 12 watt oplader bijvoorbeeld 2 uur nodig hebt, om je toestel op te laden, heb je met een 18 watt snellader maar 1,5 uur nodig. Om je batterij te beschermen tegen beschadigingen gaat opladen steeds langzamer naarmate je batterij voller raakt. Snelladen gaat in het begin dus het snelst, maar daarna zakt de snelheid terug. Hierdoor zijn snelladers vooral geschikt om even snel je lege batterij bij te laden.

Wat heb ik nodig om mijn telefoon snel op te laden?

snellader  en dashcharge kabel

Niet alle opladers zijn snelladers, en niet alle smartphones kunnen via snelladen worden opgeladen. Om te kunnen snelladen heb je een snellader en een smartphone met snellaadfunctie nodig. Er zijn daarnaast verschillende snellaadtechnieken. Zo laad je iPhones het snelst op met een Power Delivery snellader, en Samsung smartphones met een Super Fast Charging of Quick Charge snellader. Weet je niet zeker welke snellader jij nodig hebt? Lees dan ons advies.

Is snelladen slecht voor mijn batterij?

Snelladen Samsung Galaxy S9

Snelladen is niet schadelijk voor je batterij. Een goede oplader levert namelijk nooit meer vermogen dan je toestel aankan. Daarom is het ook geen probleem als je een snellader gebruikt die meer vermogen kan leveren dan jouw toestel aankan. Ook een toestel dat niet kan snelladen opladen met een snellader is geen probleem. Je smartphone laadt dan op op de maximale snelheid van dat toestel. Het enige voordeel van normaal opladen is dat je batterij iets minder warm wordt. In ons artikel over hoe je moet opladen leggen we daar meer over uit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen