The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe koppel je IFTTT aan Google Home?

Met IFTTT combineer je op een eenvoudige manier verschillende slimme apparaten in huis. Je gebruikt de software om bij een handeling, zoals een gesproken commando, bepaalde acties in gang te zetten. Zo automatiseer je het huis op jouw manier. Via IFTTT koppel je ook apparaten aan Google Home die geen Google Assistant ondersteuning hebben. In dit artikel vertellen we je hoe dit werkt.

Wat is IFTTT?

Wat is IFTTT

In de IFTTT applicatie koppel je slimme apparaten die normaal niet met elkaar samenwerken alsnog aan elkaar. Zo stel je bijvoorbeeld in dat jouw Hue lampen gaan knipperen wanneer de slimme wasmachine klaar is. Dit doe je door een nieuwe ‘applet’ te maken of een bestaande applet te selecteren in de bibliotheek. IFTTT heeft een grote database met handige applets voor jouw slimme huis. Hierdoor haal je met de software nog meer uit je slimme apparaten.

Wat is het voordeel van koppelen?

Google Nest Hub koppelen

Niet alle slimme producten zijn aan je Google Home speaker te koppelen of met een spraakassistent te bedienen. Dankzij IFTTT stuur je zulke apparaten alsnog met spraakcommando’s aan. Voorwaarde is wel dat ze geschikt zijn voor IFTTT. Via de software stel je een Google Assistant spraakcommando in die bepaalde acties in gang zet. Je bepaalt zelf met welke gesproken tekst dit gebeurt. Zo is het op een eenvoudige manier alsnog mogelijk om alles via je Google speaker te bedienen.

Hoe werkt het?

IFTTT Koppelen

Voor het koppelen heb je de app van het apparaat en de IFTTT app nodig. In de IFTTT app druk je op het plusje, waarna je Google Assistant als trigger selecteert. Om een spraakcommando in te stellen, druk je op “say a simple phrase”. Je bepaalt nu zelf wat jouw commando is en wat Google terug zegt. Bij de volgende stap stel je in welke acties jouw commando in gang zet. Ook voor apparaten die niet direct aan Google Home te koppelen zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen