The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Hoe vind je het IMEI-nummer van je smartphone?

Elke telefoon heeft een uniek IMEI-nummer. Hiermee vind je nuttige informatie van een telefoon, zoals hoe oud het toestel is of wie de eigenaar is. Handig als je telefoon kapot gaat zodat je ziet of hij binnen de garantietermijn valt of wanneer je aangifte wilt doen van je gestolen telefoon. Hoe je het IMEI-nummer vindt, leg ik hier uit.

Hoe vind ik het IMEI-nummer van mijn smartphone?

Er zijn 3 manieren om het IMEI-nummer van je Android telefoon te achterhalen. Alle 3 de manieren zijn even gemakkelijk en snel. Een IMEI-nummer herken je snel, omdat deze uit minstens 13 cijfers bestaat. Heb je een gsm zonder Android besturingssysteem? Ga dan naar de derde stap. Kijk je liever films dan lezen? Dan vind je in onze video precies dezelfde informatie uitgelegd door onze vlogger, Jasper.

Manier 1: de verpakking van de telefoon

Verpakking telefoon

Heb je net een smartphone aangeschaft? Dan komt deze naar je toe in een verpakking. Op dit doosje is een sticker geplakt waarop het unieke IMEI-nummer van je telefoon staat. Heb je het doosje nog ergens liggen waar je gemakkelijk bij kunt, dan heb je het IMEI-nummer dus zo bij de hand.

Manier 2: de instellingen van je smartphone

Instellingen smartphone

Misschien heb je de verpakking van je telefoon al weggegooid of ligt deze ergens achteraan op de vliering. Gelukkig heb je het IMEI-nummer van je telefoon ook snel gevonden zonder het doosje. Hoe? Ga naar de instellingen van je smartphone. Omdat de instellingen van een Android telefoon er per model of merk vaak anders uitzien, is er geen vaste weg. Maar als je bovenin in de zoekbalk 'IMEI' intikt, heb je het nummer ook zo gevonden.

Manier 3: voor elke telefoon beschikbaar

IMEI telefoon

Als je geen verpakking hebt, geen zoekbalk in je instellingen of een gsm zonder Android besturingssysteem hebt, is er nog een snelle derde manier om je IMEI-nummer te vinden. Hiervoor ga je naar het belmenu en typ je *#06#. Hierna verschijnt onmiddellijk het IMEI-nummer van jouw toestel op je scherm.

Hulp van een specialist in de winkel

Hulp van een specialist in de winkel

Moet je het IMEI-nummer van jouw telefoon weten, maar lukt het je nog steeds niet? Bezoek dan een van onze Coolblue winkels. Daar staan onze telefoon specialisten klaar om je te helpen. Zij zoeken het IMEI-nummer van je telefoon graag voor je op.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Jesper
Artikel van:
Jesper Smartphone specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen