The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe gebruik ik de walkie talkie functie op Apple Watch?

Je hebt er misschien al wel van gehoord: de walkie talkie functie op Apple Watch. Ben je in de supermarkt je vriend of vriendin kwijt, die toevallig ook een Apple Watch om heeft? Je neemt contact op met 1 tikje op je pols. Ik leg je uit hoe deze functie precies werkt.

Wat heb ik nodig?

Walkie talkie op Apple Watch

Om de walkie talkie functie te gebruiken heb ik natuurlijk een Apple Watch nodig. Net als degene met wie ik contact op wil nemen. De walkie talkie functie is beschikbaar vanaf Apple Watch Series 1, mits ik deze heb geupdate naar watchOS 5. Staat het gele icoontje met TALK niet direct in het menu? Dan heb ik waarschijnlijk de FaceTime-app nog niet ingesteld op mijn iPhone. Die moet namelijk wel ingesteld zijn.

Hoe voeg ik een vriend toe?

Vriend toevoegen in de walkie talkie app

Nadat ik FaceTime heb ingesteld op mijn iPhone, zie ik de walkie talkie app verschijnen. Dit is een geel icoontje met TALK erin.

 1. Ik open de walkie talkie app op Apple Watch.
 2. Ik tik op + en ik selecteer de naam van de vriend die ik een bericht wil sturen.
 3. Nu is het even wachten tot mijn vriend de uitnodiging accepteert. Tot die tijd blijft de contactkaart grijs en staat er uitgenodigd. Wanneer mijn vriend de uitnodiging accepteert, wordt de contactkaart geel. Yes, nu kunnen we praten.

Hoe accepteer ik een uitnodiging?

Uitnodiging accepteren in de walkie talkie app

Ik heb een vriend uitgenodigd voor walkie talkie, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik word uitgenodigd. Een uitnodiging accepteren werkt als volgt:

 1. Ik houd mijn vinger aan de bovenkant van de wijzerplaat en ik veeg omlaag om het berichtencentrum te openen.
 2. Zodra er een melding van walkie talkie binnen is, tik ik erop.
 3. Ik tik op Sta altijd toe.
 4. Als ik de uitnodiging niet kan vinden, controleer ik of Niet storen is ingeschakeld. Niet storen moet namelijk uitgeschakeld zijn.

Hoe start ik een gesprek?

Walkie talkie gesprek starten

Nu is het tijd om een gesprek te starten.

 1. Op Apple Watch open ik de walkie talkie app.
 2. Ik tik op de vriend met wie ik een gesprek wil starten.
 3. Terwijl ik iets zeg, houd ik de praatknop ingedrukt. Staat er verbinden op het scherm?. Dan wacht ik even tot walkie talkie verbinding heeft gemaakt. Wanneer ik de knop loslaat, hoort mijn vriend het gesproken bericht direct.

Is het geluid erg hard of zacht? Door te draaien aan de Digital Crown pas ik het volume aan.

Hoe schakel ik walkie talkie weer uit?

Walkie talkie in- en uitschakelen

Ik vind de walkie talkie functie leuk, maar als ik aan het werk ben, is het niet zo handig als ik onverwachte berichten van vrienden ontvang. Dat kan misschien wat ongemakkelijke situaties opleveren. Gelukkig kan ik walkie talkie ook weer uitschakelen.

 1. Ik open de walkie talkie app.
 2. Hier kies ik voor Beschikbaar in- of uitschakelen. Als iemand me nu een bericht stuurt terwijl ik niet beschikbaar ben, ontvang ik een melding van walkie talkie met de vraag of ik wil praten.

Hoe verwijder ik een vriend?

Walkie talkie vriend verwijderen

Er zijn mensen die de walkie talkie functie wel érg leuk vinden en het liefst de hele dag door berichten sturen. Als ik zo'n vriend beu ben, verwijder ik hem of haar (tijdelijk) uit mijn lijst.

 1. Ik open de walkie talkie app en ik zoek de vriend op die ik wil verwijderen.
 2. Ik veeg naar links en tik op het kruisje.

Als mijn vriend wat minder vervelend is, kan ik hem of haar natuurlijk altijd weer toevoegen.

Video

Wil je liever zien hoe de walkie talkie functie werkt? Dat kan! Jasper, onze Apple vlogger, laat het je in deze korte video zien.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen