The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lieze

Hoe vervang ik de onderdelen van een dampkap?

Is het lampje van je dampkap stuk, nemen de koolstoffilters geen luchtjes meer op of heeft de motor het begeven? Dan wil je deze dampkap onderdelen vervangen. Het liefst vandaag nog. In dit artikel lees je hoe je de kwetsbaarste onderdelen van een dampkap eenvoudig zelf vervangt.

Hoe vervang ik de lamp?

Vetfilters dampkap

De lamp van een dampkap vervangen is zo gepiept. Om te beginnen haal je de stekker uit het stopcontact. In de meeste dampkappen zit de verlichting achter de vetfilters aan de binnenkant van de dampkap. Om hierbij te kunnen, verwijder je de filters door de vergrendeling in te drukken. Haal de oude lamp uit de fitting en plaats een nieuwe. Vervolgens zet je de vetfilters terug. Kom je er niet uit? Lees dan de meegeleverde handleiding.

Hoe vervang ik de koolstoffilters?

Koolstoffilters dampkap

Je vervangt de koolstoffilters van je recirculatie dampkap elke 3 tot 12 maanden. Na deze periode verzadigen de filters en nemen ze geen kookdampen meer op. Hoe je een koolstoffilter van een dampkap vervangt, verschilt per model en staat beschreven in de meegeleverde handleiding. Kun jij jouw handleiding niet vinden? In het artikel 'Hoe vervang ik het koolstoffilter van een dampkap' lees je de algemene stappen.

Hoe vervang ik de motor?

Motor van een dampkap

Belangrijk: haal voor je begint de stekker uit het stopcontact. Zodra er geen stroom op de dampkap staat, haal je de vetfilters los. Draai met een schroevendraaier de beschermkap van de bedrading en maak een foto van de kroonstrip met de stroomdraden. Hierna haal je de stroomdraden los. Schroef de beschermkap van de defecte motor en vervang hem. Bevestig de bedrading zoals op de foto. Nadat je de motor van je dampkap hebt vervangen, schroef je de beschermkappen terug op hun plek en plaats je de vetfilters terug.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.273 beoordelingen