The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Microsoft Office installeren op een Chromebook

Op een Chromebook werk je net als op een Windows laptop met Word, Excel of Powerpoint. Wel moet je daarvoor een Microsoft Office 365 licentie hebben. Heb je een licentie, maar weet je niet precies hoe je Office installeert op je Chromebook? Lees dan snel verder, want hieronder vertel ik je hoe je dit doet.

Wat heb ik nodig?

  • Een Chromebook
  • Een Microsoft Office 365 licentie

Stap 1: download de apps

Apps downloaden op een Chromebook.

Open de Google Play Store op je Chromebook. Zoek vervolgens in de store naar de apps die je wil installeren van Microsoft Office. Kies zo uit onder andere Word, Excel, PowerPoint of OneNote.

Stap 2: installeer de apps

Installeer de Office apps.

Heb je de apps gevonden die je nodig hebt, installeer deze dan door op ‘installeren’ te klikken in de Play Store. Zijn de apps geïnstalleerd, ga dan naar de launcher en klik op de app naar keuze om deze te openen.

Stap 3: log in met je licentie

Inloggen met een Microsoft account op een Chromebook.

Zodra je een Microsoft Office app naar keuze opent voor de eerste keer, dien je in te loggen met het account waarop jouw Office 365 licentie staat. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen en gebruik te maken van Office 365. Je bent nu klaar om met je Office apps naar keuze aan het werk te gaan op je Chromebook.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.032 beoordelingen