The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Zo onderhoud je een Saeco koffiemachine

Wanneer je lang plezier wilt beleven aan jouw koffiemachine, is het belangrijk dat je 'm goed onderhoudt. Hier lees je welke stappen je uitvoert om de hygiëne en de levensduur van jouw Saeco te waarborgen.

Welk onderhoudsmiddel is geschikt voor mijn Saeco?

We raden je aan om de onderhoudsmiddelen van Philips/ Saeco te gebruiken. Zo weet je zeker dat je jouw koffiemachine op de juiste manier reinigt, zonder de machine te beschadigen. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens gebruik van verkeerde reingingsmiddelen. Voor ieder model van Saeco gebruik je dezelfde onderhoudsmiddelen.

Voorkom kalkaanslag met een waterfilter

Het AquaClean waterfilter voorkomt kalkaanslag in de leidingen van jouw koffiemachine. Erg belangrijk, want kalkophoping veroorzaakt verstoppingen. Daarnaast smaakt de koffie beter wanneer het kraanwater gefilterd is. Door het AquaClean filter te gerbuiken, ontkalk je de machine slechts 1 x per anderhalf jaar. Zorg wel dat je dit waterfilter telkens op tijd vervangt. Gemiddeld doe je dit 1 keer in de 3 maanden.

  • Vervang het waterfilter 1 x per 3 maanden.

Koffiemachine ontkalken

Naast het gebruik van een waterfilter dien je de koffiemachine ook te ontkalken. Het waterfilter houdt namelijk niet al het kalk tegen. Hoe vaak je dit doet hangt af van de waterhardheid en met welke regelmaat je de koffiemachine gebruikt. Jouw Saeco geeft een melding wanneer het ontkalken nodig is.

  • Ontkalk de koffiemachine 1 x per anderhalf jaar.

Melksysteem reinigen

Als melkresten te lang blijven zitten, gaat dit stinken en schimmelen. Zorg er daarom voor, dat je het melksysteem doorspoelt na ieder gebruik. Het melkreservoir en/of de melkslang spoel je af wanneer je binnen een halfuur geen cappuccino meer gaat zetten. Om te blijven genieten van een goede kwaliteit melkschuim dien je het melksysteem ook wekelijks te reinigen met een speciaal reinigingsmiddel. Hiervoor gebruik je de melkreinigingspoeder van Saeco. Op deze manier verwijder je melkvetten en eiwitten door het hele systeem.

  • Spoel het melksysteem na ieder gebruik schoon en voer 1 x per week een grondige reiniging uit.

Zetgroep reinigen

De zetgroep van jouw Saeco koffiemachine dien je wekelijks te reinigen. Dit doe je door de zetgroep uit de machine te halen en deze grondig af te spoelen onder de kraan met lauw water. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddel, dat is niet goed voor de werking van de de zetgroep. De ruimte waar je de zetgroep hebt uitgehaald reinig je ook. Je zult zien dat hier veel koffieresten achterblijven. Het handigst is om dit met een stofzuiger voorzichtig op te zuigen. Om een goede werking te garanderen smeer je de zetgroep ook in met speciaal smeermiddel.

  • Reinig de zetgroep 1 x per week.

Volg de instructies uit de handleiding

Bij jouw koffiemachine heb je een handleiding gekregen. Hierin staat stap voor stap beschreven welke handelingen je uitvoert om ieder onderdeel van jouw koffiemachine op de juiste manier te reinigen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen