The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thamara

De zetgroep van mijn espressomachine zit vast

Krijg je de zetgroep niet meer los uit je espressomachine? Grote kans dat de groep niet meer in de neutrale stand staat. Dit gebeurt als er bijvoorbeeld een stroomonderbreking is geweest of als de machine op de verkeerde manier is uitgezet. Door een paar simpele stappen te volgen haal je de zetgroep gemakkelijk weer los. Hoe je dit precies doet, leg ik je hier uit.

Stap 1: machine aan en uitzetten

Zetgroep loshalen

Zorg ervoor dat alle losse onderdelen op hun plek zitten en sluit het deurtje van de zetgroep. Schakel de machine vervolgens uit door op de aan/uit knop te drukken. Als je geen machinale geluiden meer hoort dan is de machine uitgeschakeld.

Zet de machine op de juiste manier weer aan door op de aan/uit knop te drukken. Bij het opstarten hoor je nu weer de machinale geluiden. Dit is de zetgroep die zichzelf reset en weer in de neutrale stand gaat staan.

Stap 2: haal de zetgroep los

Zetgroep loshalen

Open het deurtje naar de zetgroep en verwijder alle losse onderdelen, die het losmaken van de groep in de weg kunnen zitten, zoals een koffiedikbakje of lekbak. Haal de zetgroep vervolgens los zoals je gewend bent.

Let op: Bij sommige modellen kan of mag de zetgroep niet worden verwijderd bij een ingeschakelde machine. Bij deze modellen zet je de machine eerst uit door op de aan/uit knop aan de voorkant te drukken.

Artikel van:
Thamara
Specialist koffieapparatuur

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.532 beoordelingen