The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thamara

Ik krijg de zetgroep niet terug in mijn Philips of Saeco

Normaal gesproken past de zetgroep precies in jouw espressomachine. Ze staan dan allebei in de neutrale stand. Als jouw espressomachine, zetgroep, of allebei niet in deze stand staat, dan past de zetgroep niet meer in de machine. Daarom leg ik je in de volgende stappen uit hoe je zowel de machine als de zetgroep in de neutrale stand zet.

Stap 1: uitschakelen

zetgroep Philips Saeco terug plaatsen

Zorg dat de lekbak en koffiedikbak in de machine zijn geplaatst en sluit de deur van de zetgroep. Druk op de aan/uit knop op de voorkant om de machine uit te zetten. Als je geen geluiden meer hoort dan is de machine volledig uitgeschakeld.

Stap 2: neutrale stand

Schakel nu de machine weer in door nogmaals op de aan/uit knop aan de voorkant te drukken. Wacht weer tot je geen geluiden meer hoort. De machine staan nu in de neutrale stand.

Stap 3: hendel naar beneden

Zetgroep Philips

Zet nu ook de zetgroep in de juiste stand. De hendel aan achterkant van de zetgroep hoort naar beneden te staan en de onderkant van de zetgroep te raken. Als deze hendel in de juiste positie staat, dan wijzen de twee pijlkoppen op de zijkant van zetgroep naar elkaar. Duw zo nodig de hendel naar beneden.

Stap 4: zetgroep plaatsen

Zetgroep terug plaatsen

Controleer of de vergrendelhaak aan de zijkant van de zetgroep in juiste positie staat. Duw de haak helemaal omhoog tot je deze hoort vastklikken. Lukt het niet om de haak verder omhoog te duwen? Dan stond deze al in de juiste stand. Het is nu weer mogelijk om de zetgroep in de machine te plaatsen.

Artikel van:
Thamara
Specialist koffieapparatuur

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.960 beoordelingen