The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Leonie

5 voordelen van een infrarood gasbrander op je bbq

Een infraroodbrander op je gasbarbecue hebben is een groot voordeel. Ik geef je in dit artikel de 5 belangrijkste voordelen van een infraroodbrander ten opzichte van gewone gasbranders. Ben je overtuigd? Settle dan niet voor minder en kies die infraroodbrander. Niet enthousiast? Spaar je centen uit voor extra functies op je gasbarbecue die beter bij jouw grill ideeën passen.

1. Minder opwarmingstijd

Dankzij een infrarood brander is een gasbarbecue sneller op temperatuur. De extra kracht (het hoge vermogen) van een infrarood brander is hier verantwoordelijk voor. De intense straling van de brander zorgt ervoor dat de barbecue binnen 3 tot 5 minuten op een serieuze grilltemperatuur is (+250 graden).

2. Extra hoge temperaturen bereiken

Is de barbecue eenmaal op temperatuur? Dan zorgt een infrarood brander ervoor dat je snel vlees dichtschroeit. Steakhouse stijl. Een goed steakhouse grilt namelijk op infrarood branders. Het vermogen van een infrarode brander is vele malen hoger dan die van gewone buisbranders. Door extreme hitte te bereiken op je barbecue, creëer je de donkerbruine searing en crust op een steak.

3. Vlees blijft sappiger

Doordat je snel je vlees dichtschroeit met een infrarood brander op je gasbarbecue, blijft vlees sappiger. Je kunt je voorstellen dat hoe langer een stuk vlees aan hitte wordt blootgesteld, hoe meer natuurlijke sappen er uit het vlees trekken. Vandaar dat je op een gasbarbecue met infrarood branders de meest malse stukken vlees bereidt.

4. Kortere grilltijden

Hoe warmer een barbecue is, hoe korter gerechten in aanraking hoeven te komen met hitte. Oftewel: een infraroodbrander zorgt ervoor dat de grilltijden van gerechten korter worden. In sommige gevallen is dit zelfs tot 4 keer korter. Dit scheelt een hoop tijd en gas!

5. Minder brandstofgebruik

Infrarood branders verbruiken minder gas dan gewone branders. Dit komt door de manier waarop de branders hitte afgeven. De hitte van een infrarood brander gaat door middel van straling direct door het voedsel (hetzelfde idee als een laserpen of zonnestralen op je huid). Gewone branders verwarmen vooral de lucht rondom de brander en bereiken zo het voedsel (denk aan een haardvuur). Met een infrarood brander spaar je brandstof (gas) en geld uit. Een infrarood brander betaalt zichzelf dus uiteindelijk terug.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.252 beoordelingen