The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mark

Hoe wijzig ik in Windows 10 de instellingen van de laptop klep?

Je wilt het gedrag van de klep van je laptop wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld dat je laptop in slaapstand gaat wanneer je de klep dicht doet. Of juist het tegenovergestelde, dat er helemaal niets gebeurt wanneer je de klep sluit. Hieronder laat ik je zien hoe je deze instellingen wijzigt.

Stap 1

Klik op het Windows logo, links onderaan in je scherm.

Typ 'energiebeheer' en klik de optie Energiebeheerschema bewerken aan.

Je hebt nu de energiebeheerschema's van je laptop voor je. Klik op de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Dit is namelijk het schema dat op dit moment van toepassing is op je laptop.

Je ziet nu een overzicht met de instellingen van je energiebeheerschema. Klik op de blauwe link met Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

Stap 2

Er opent een venster met alle geavanceerde instellingen voor jouw schema. Ga op zoek naar de optie Aan/uit-knoppen en deksel en klap deze open door op het plusje te drukken.

Klik nu op het plusje naast Actie voor sluiten van deksel.

Stap 3

Je ziet nu 2 opties: Op batterij en Netstroom. Per optie selecteer je het gedrag van de klep van je laptop wanneer je deze sluit. Je kunt kiezen uit de volgende instellingen:

  • Geen actie ondernemen
  • Slaapstand
  • Sluimerstand
  • Afsluiten

Kies voor de optie van je voorkeur en klik tot slot op OK. Wanneer je nu het deksel van je laptop sluit, zal hij zich gedragen naar hoe je hem hebt ingesteld.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen