The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Annika

Wat is het verschil tussen een Isofix bevestiging en gordelbevestiging?

Er bestaan verschillende soorten autostoelen met verschillende type bevestigingen. Je kunt kiezen tussen een Isofix-bevestiging met of zonder base, of een autostoel met gordelbevestiging. In dit artikel lees je wat het verschil is tussen de bevestigingen, zodat jij straks weet welke autostoel het beste is voor jou.

Isofix bevestiging met of zonder base

Autostoel met Isofixbevestiging

Isofix bevestiging zonder base

  • Gemakkelijk en snel bevestigd
  • Deze bevestiging is veiliger dan een gordelbevestiging
  • Niet geschikt voor alle auto's

Isofix is een veilig bevestigingssysteem voor autostoeltjes. Je klikt de Isofix-haken van de autostoel gemakkelijk vast aan de bevestigingsbeugels tussen de rugleuning en het zitvlak van achterbank. Bij niet universele autostoeltjes vind je de ‘Top Thether-aansluiting’. Dit is een extra gordel bovenop de autostoel die je vastmaakt aan de Top Thether-aansluiting in je auto. Zo kiept de stoel niet naar voren. Auto's gebouwd na 2005 zijn meestal geschikt voor Isofix-bevestiging. Kijk dit na in de handleiding van je auto.

Isofix bevestiging met base

Isofix bevestiging met base

  • Gemakkelijk en snel bevestigd doordat de base in de auto blijft staan.
  • Deze bevestiging is veiliger dan een gordelbevestiging
  • Je hoeft voor een grotere autostoel geen nieuwe base te kopen, omdat er vaak verschillende maten autostoelen in passen
  • Niet geschikt voor alle auto's en autostoelen
  • Autostoel meestal niet te bevestigen zonder base

Een Isofix-base is een basis waar je een autostoel op zet. De base bevestig je met de Isofix-haken aan de bevestigingsbeugels tussen de rugleuning en het zitvlak van de achterbank. De steunpoot stel je gemakkelijk af op de juiste hoogte, zodat hij nooit voorover klapt. Je klikt een autostoel eenvoudig vast op de base, die je standaard in de auto laat staan. Een autostoel base is vaak geschikt voor verschillende maten autostoelen, waardoor je deze langer gebruikt.

Gordelbevestiging

Gordelbevestiging
  • Bevestig je in iedere auto met een normale driepuntsgordel
  • Het bevestigen is ingewikkelder dan met een Isofix-bevestiging en gaat dus sneller fout

Zoals de naam al zegt, je gebruikt bij deze bevestiging de 3-punts autogordel. Met deze bevestiging is het lastiger om je autostoel op de juiste manier vast te maken dan met een Isofix bevestiging. Voor de maximale bescherming van je kind is het namelijk heel belangrijk dat je de gordel op de juist volgorde vastmaakt aan de autostoel. Dit verschilt per autostoel, dus bekijk altijd de handleiding altijd heel zorgvuldig voor gebruik.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen