The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Advies over babyfoons

Niets is zo kwetsbaar als een klein kind. Daarom wil je je baby ook als hij of zij slaapt in de gaten kunnen houden. Wat je onder 'in de gaten houden' verstaat is voor iedereen anders. De een hoeft de kleine alleen maar te horen, de ander wil hem of haar ook kunnen zien. Voor alle opties zijn verschillende babyfoons beschikbaar. Ontdek op deze pagina welke babyfoon voor jou geschikt is en wat jij verstaat onder een goede babyfoon.

Babyfoon kiezen

Om de beste babyfoon voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Wil je jouw kindje alleen horen of horen en zien?
  • Wil je naast het geluid ook een signaal ontvangen als jouw kindje huilt?
  • Wil je jouw kindje op afstand toespreken?
  • Wil je jouw kindje via een monitor en smartphone bekijken?
  • Welke verbindingstechniek heb je nodig?
  • Wil je jouw babyfoon uitbreiden met meerdere camera's?
  • Welke accessoires wil je bij de babyfoon?

Op welke manier wil je contact?

Basis babyfoon

Horen is genoeg

Het geeft jou genoeg gemoedsrust wanneer je je baby alleen hoort. Een basis babyfoon is dan geschikt voor jou. Deze babyfoons zijn er in verschillende soorten. Zo heb je een aantal instapmodellen die verder niet veel functies hebben, maar wel het gebrabbel van je kind goed overbrengen. Verder zijn er ook babyfoons met meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan een terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedje of nachtlampje.

Beeldbabyfoon

Naast horen ook zien

Geeft het je meer gemoedsrust wanneer je je kleintje ook ziet? Ga dan voor een babyfoon met camera. Een beeldbabyfoon geeft je baby mooi in kleur weer op een meegeleverd beeldscherm. Ook 's nachts zie je precies wat er in de babykamer gaande is dankzij een infraroodlens. Houd er wel rekening mee dat het beeld vaak niet zo helder en gedefinieerd is als bijvoorbeeld je televisie. De kwaliteit van het beeld is te vergelijken met het beeld van een beveiligingscamera.

Wifi babyfoon

Overal te wereld zien

Wil je je baby altijd en overal in de gaten houden? Kies dan voor een smartphone babyfoon. Deze modellen bestaan enkel uit een camera die je linkt aan je smartphone of tablet. Je installeert de app die bij de babyfoon hoort en plaatst de camera in de babykamer. Via de internetverbinding bekijk je je kind wanneer jij dat wilt. Let er wel op dat de batterij van je smartphone goed is opgeladen.

Waarschuwingssignalen

Babyfoon met geluidsactivering

Aangezien het om jouw kindje gaat, wil je signalen ontvangen wanneer iets niet helemaal in orde is. Verschillende signalen zorgen ervoor dat je niet constant naar de babyfoon hoeft te kijken. Een signaal dat de batterij bijna leeg is bijvoorbeeld of dat je buiten bereik raakt van het signaal. Wil je niet dat er altijd geluid of beeld van de babyunit naar de ouderunit gestuurd wordt? Gebruik dan een babyfoon met geluidsactivering (VOX-functie) of beeldactivering in het geval van een beeldbabyfoon.

Op afstand gerust stellen?

Babyfoon met slaapliedjes, tergspreekfunctie en nachtlampjes

Steeds meer babyfoons hebben extra functies om je baby op afstand gerust te stellen. Denk hierbij aan een fijn slaapliedje, een nachtlampje of een projectie van sterren op het plafond. Ook zijn er babyfoons met terugspreekfunctie. Hiermee stel je je kleine snel gerust, gewoon vanaf de bank.

Wat is dual mode en wanneer wil ik dat?

Dual Babyfoon met smartphone app

Bij een babyfoon met dual mode bekijk je jouw baby zowel via de monitor als via je smartphone of tablet. Is mama aan het werk en papa thuis? Dan kijkt papa via de babymonitor naar zijn kleine spruit en mama via haar smartphone. Met een dual mode babyfoon houd je jouw kind zowel thuis als waar ook ter wereld in de gaten.

Soorten verbindingen

Analoog Stralingsarm. Tot 400 meter bereik. Kans op storingen en andere geluiden.
DECT of digitaal Draadloos. Helder geluid en vrij van storing. Tot 300 meter bereik.
PMR (analoog) Analoge verbinding met groot bereik (tot 3 km). Stralingsarm maar gevoelig voor storing. Geen privé kanaal.
Wifi Altijd direct bereik, overal ter wereld. Zodra internetverbinding wegvalt, valt de babyfoon direct uit.

Gezinsuitbreiding?

Uitbreidbare beeldbabyfoon

Heb je meerdere kinderen om over te waken? Dan is het wel zo handig om een babyfoon te hebben die je daarbij helpt. Er zijn babyfoons waar je extra babyunits bij kunt bestellen, meestal tot maximaal 4 stuks. Zo houd je op elke kinderkamer een oogje in het zeil. Deze modellen zijn overigens ook erg handig als je geen zin hebt om de babyunit steeds van de babykamer naar de huiskamer te verplaatsen.

Welke accessoires gebruik je bij een babyfoon?

Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je kind. Naast een geschikte babyfoon zijn er diverse accessoires om je baby van top tot teen in de gaten te houden. Denk hierbij aan babymatten om de ademhaling te meten of een thermometer om de temperatuur van je baby te checken. Ook zijn er diverse nachtlampjes en projectoren om je kindje vredig in slaap te laten vallen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen