The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Welke kookplaat past in mijn IKEA keuken?

Je bent op zoek naar een nieuwe inbouw kookplaat voor je IKEA keuken. Of je nou al een tijdje een IKEA keuken hebt of net een nieuwe hebt gekocht; in beide gevallen moet je eerst de dikte van je keukenblad en de nismaten weten. Dan pas weet je welke kookplaten geschikt zijn voor in jouw IKEA keuken.

Bestaande IKEA keuken met nis

Heb je al een IKEA keuken met een kookplaat of nis waarin je de kookplaat plaatst? Kijk dan naar de afmetingen van je nis en huidige kookplaat en bestel een model dat exact aan deze afmetingen voldoet. Bij het kiezen van een inbouw kookplaat moet je de nisbreedte, nisdiepte en de dikte van het keukenblad weten. IKEA keukenbladen zijn standaard 2,8 of 3,8 centimeter dik. De nismaten meet je met een rolmaat.

Nieuwe IKEA keuken zonder nis

Inbouw kookplaat

Alle modellen kookplaten passen in een IKEA keuken. Als je een nieuwe keuken koopt, zaagt de IKEA namelijk de nis op maat. Staat er een kookplaat op je verlanglijstje? Laat dan de nismaten zagen die hierbij passen en let op dat je keukenblad dik genoeg is. De diepte van het keukenblad tot de muur dient minimaal 63,5 centimeter te zijn en de afstand tussen de nis en de muur minimaal 5,5 centimeter.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen