The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Hoe meet ik de nismaten voor mijn inbouw kookplaat op?

Je meet de nismaten van een inbouw kookplaat op door te kijken naar de nisbreedte, nisdiepte en de dikte van je keukenblad. Een kookplaat is altijd breder en dieper dan de nis zelf, omdat het apparaat op het keukenblad rust. In dit artikel leg ik je uit hoe je in 3 stappen je nismaten opmeet.

Stap 1: nisbreedte

nisbreedte kookplaat opmeten

Allereerst meet je de nisbreedte op. Je pakt een rolmaat en meet van de linkerkant van de nis tot de rechterkant van de nis. Wees er zeker van dat je de rolmaat strak houdt, zodat je de exacte afmeting leest. Zo weet je precies hoe breed de nis mag zijn. Op onze eigen inbouwtekeningen is de nisbreedte aangegeven met deze pijl. De kookplaat zelf is altijd iets breder dan de nis.

Stap 2: nisdiepte

nisdiepte kookplaat opmeten

We gaan verder met de nisdiepte. Zet de rolmaat op het achterste punt van de nis en trek hem naar het begin van de nis toe. Nu weet je hoe diep de nis mag zijn. De nisdiepte is op onze inbouwtekeningen aangegeven met deze pijl. De kookplaat zelf is altijd iets dieper dan de nis.

Stap 3: dikte keukenblad

dikte keukenblad kookplaat opmeten

De laatste stap is het opmeten van je keukenblad. Deze moet dik genoeg zijn zodat je de kookplaat stevig vastzet. Als het keukenblad te dun is, heb je de kans dat de kookplaat inzakt als je er zware pannen op zet. Meet dit dus goed op. Je herkent deze maat op de inbouwtekening omdat dit altijd de kleinste maat is en bestaat uit 2 getallen.

IKEA keuken

Heb je al een bestaande IKEA keuken, dan volg je stappen 1 t/m 3 in het artikel. Wanneer je een nieuwe IKEA keuken koopt, is het mogelijk om je werkblad op maat te laten zagen. Het is dan wel belangrijk om te letten op het type kookplaat dat je kiest en de diepte van je keukenblad. In dit artikel lees je hier meer over.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.702 beoordelingen