The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Advies over koptelefoons voor bij je computer

Je wilt zonder zorgen op kantoor naar muziek luisteren of onderweg in de trein een film kijken zonder anderen te storen. Kies dan altijd voor een koptelefoon met gesloten klankkast waardoor geluid niet lekt naar je omgeving. Maar waar kun je nog meer opletten bij het kopen van een koptelefoon voor bij je computer, laptop of tablet?

1. Welk type koptelefoon of oordopjes kun je het best nemen?

Oordopjes laptop

Het type koptelefoon en oordopjes hangt nauw samen met de draagwijze. Over het algemeen zijn er 4 type koptelefoons te onderscheiden: over-ear en on-ear koptelefoons en in-ear oordopjes en zogenaamde earbuds. Bij een over-ear, of circum aural koptelefoon omsluiten de oorkussens je oren en sluiten deze grotendeels af van storende omgevingsgeluiden. Op de werkvloer of in het openbaar vervoer is dit niet altijd handig. In-ear oordopjes klemmen zich in je gehoorgang en sluiten je eveneens af van je omgeving. Kies daarom voor een on-ear koptelefoon of earbuds wanneer je liever oordopjes gebruikt. Hiermee worden je oren niet volledig afgesloten en kun je eventuele collega's of een conducteur nog horen. Zo weet je altijd wat er speelt op de werkvloer of weet je precies wanneer de trein jouw halte nadert wanneer je muziek luistert of een film kijkt vanaf je laptop.

2. Is een draadloze koptelefoon iets voor jou?

Koptelefoon laptop

Een draadloze koptelefoon verhoogt je bewegingsvrijheid. Vooral bij het gebruik van een laptop of tablet onderweg kan dit erg handig zijn. Berg je laptop of tablet op in je tas en geniet rustig verder van je muziek. Ook op kantoor biedt het voordelen, wanneer je op en neer loopt naar de printer of het koffiezetapparaat bijvoorbeeld. Let echter wel op, alle draadloze koptelefoons en oordopjes voor bij je computer, laptop of tablet werken middels Bluetooth. Wees er dus zeker van dat ook je computer, laptop of tablet beschikt over Bluetooth.

Koptelefoon koppelen aan een Windows computer

Heb je een koptelefoon voor bij je computer gevonden? In de video zie je hoe je deze koppelt aan de Windows computer.

Koptelefoon koppelen aan een Apple computer

Heb je een koptelefoon voor bij je computer gevonden? In de video zie je hoe je deze koppelt aan de Apple computer.

Lisette
Artikel van:
Lisette Audio specialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.727 beoordelingen