The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn MacBook?

Eindelijk! Je hebt je nieuwe Apple MacBook binnen. Na de installatie is het tijd om je e-mail in te stellen, want tegenwoordig kun je niet meer zonder. Heb je hier hulp bij nodig? Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je jouw e-mail instelt op je MacBook.

De basisstappen

Voor het instellen van mijn e-mail op mijn Apple MacBook doorloop ik een aantal stappen om het programma Mail in Mac OS te openen en in het juiste menu te komen om een e-mailaccount toe te voegen.

Stap 1: Open Mail

Apple Mail

In het Dock, onderin het scherm, vind ik alle apps die voorgeïnstalleerd staan op mijn OS besturingssysteem. Ik klik op de app Mail om het e-mailprogramma van Apple te openen.

Stap 2: Open Voeg account toe

Apple Mail voeg account toe

De menubalk van Mail verschijnt bovenin het scherm van mijn Apple MacBook. Als ik hierin op Mail klik, krijg ik een drop down menu te zien. Klik op Voeg account toe om een e-mail account toe te voegen.

Stap 3: Kies een Mail-accountaanbieder

Apple Mail account aanbieder

Afhankelijk van welke e-mail aanbieder je gebruikt, kies ik hier mijn Mail-accountaanbieder. Ik kan 5 vooringestelde aanbieders kiezen op mijn Apple MacBook, namelijk iCloud, Exchange, Google (Gmail), Yahoo! en Aol. Voor een andere aanbieder kies ik voor Andere Mail-account...

Gmail en Hotmail op mijn MacBook instellen

Gmail en Hotmail zijn de bekendste aanbieders van gratis e-mailadressen. Hotmail is nog steeds een veelgebruikte naam, maar het bedrijf noemt zichzelf inmiddels Outlook. Tegenwoordig kan ik kiezen voor een e-mailadres dat eindigt op @hotmail.com of @outlook.com. Daarom gebruik ik vanaf nu de naam Hotmail/Outlook.

Gmail instellen

Om mijn Gmail op mijn MacBook in te stellen, ga ik hieronder verder met de stap waar ik gebleven ben na de basisstappen.

Stap 4: Kies Google

Apple Mail Gmail instellen

Voor het instellen van mijn e-mail kies ik de juiste aanbieder voor mijn e-mailaccount. Voor Gmail kies ik Google als Mail-accountaanbieder.

Stap 5: Gmail adres invoeren

Apple Mail Gmail adres invoeren

Hier voer ik het volledige Gmailadres in bij Geef uw e-mailadres op. Mijn Gmail eindigt altijd op @gmail.com.

Stap 6: Wachtwoord invoeren

Apple Mail Gmail wachtwoord invoeren

Ik vul het wachtwoord van mijn Gmail account in bij Geef uw wachtwoord op.

Stap 7: Programma's met dit account gebruiken

Apple Mail programma's gebruiken

Nu ben ik ingelogd. Vervolgens vraagt mijn MacBook mij welke programma's ik met het Mail-account wil gebruiken. Hierdoor synchroniseert mijn MacBook bijvoorbeeld mijn Gmail contacten met mijn contacten op mijn MacBook. Alles wat ik in mijn agenda zet, doe ik onder mijn Gmail account. Hierdoor krijg ik agendameldingen ook in mijn Gmail binnen. In dit menu vink ik de programma's gemakkelijk aan en uit.

Stap 8: Aan de slag

Nu klik ik op Gereed en mijn Gmail is geïnstalleerd op mijn Apple MacBook. Alle mappen van mijn Gmail, zoals mijn inbox en verzonden berichten, verschijnen in de Mail applicatie van Apple.

Hotmail/Outlook instellen

Om mijn Hotmail/Outlook op mijn MacBook in te stellen, ga ik hieronder verder met de stap waar ik gebleven ben na de basisstappen.

Stap 4: Kies Andere Mail-account...

Apple Mail ander mail account

Voor het instellen van mijn e-mail kies ik de juiste aanbieder voor mijn e-mailaccount. Voor Hotmail/Outlook kies ik Andere Mail-account als Mail-accountaanbieder.

Stap 5: Gegevens invoeren

Apple Mail gegevens invoeren

Hier kies ik een naam voor mijn Mail-account. Om het voor mezelf gemakkelijk te maken heb ik hier mijn voor- en achternaam ingevoerd. Daaronder voer ik mijn Hotmail/Outlook e-mailadres in, dat op @hotmail.com of @outlook.com eindigt. Vervolgens voer ik het wachtwoord van mijn Hotmail/Outlook account in en klik ik op Log in.

Stap 6: Programma's met deze account gebruiken

Apple Mail programma's gebruiken

Nu ben ik ingelogd. Vervolgens vraagt mijn MacBook mij welke programma's ik met het Mail-account wil gebruiken. Bij het instellen van mijn Hotmail/Outlook heb ik maar twee keuzes: Mail en Notities. Ik vink in ieder geval Mail aan, zodat ik mijn Hotmail/Outlook kan gebruiken in het Mail programma van Apple. Als ik de notities die ik maak in mijn inbox wil ontvangen, vink ik ook Notities aan.

Stap 7: Aan de slag

Nu klik ik op Gereed en mijn Hotmail/Outlook is geïnstalleerd op mijn Apple MacBook. Alle mappen van mijn Hotmail/Outlook, zoals mijn inbox en verzonden berichten, verschijnen in de Mail applicatie van Apple.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.035 beoordelingen