The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

5 redenen om te kiezen voor MacBook

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop en twijfel je over de overstap van Windows naar Apple? Of ben je nieuwsgierig waarom MacBook zo populair is, ondanks dat stevige prijskaartje? Dit zijn 5 van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Apple MacBook.

MacBook is gebruiksvriendelijk

Apple staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid van zijn producten. Ik ben geen digibeet, maar ik raak wel eens de weg kwijt op een laptop. Gelukkig is 'verdwalen' op een MacBook eigenlijk niet mogelijk. Het besturingssysteem, macOS, werkt heel intuïtief en ik weet alle programma's snel te vinden. Met een iPhone en iPad in mijn bezit wordt het helemaal leuk. Alle producten van Apple werken namelijk ontzettend goed met elkaar samen. Via iCloud heb ik op elke Apple device mijn documenten binnen handbereik. Word ik gebeld op mijn iPhone terwijl ik achter mijn MacBook zit? Dan neem ik op met mijn MacBook.

MacBook is betrouwbaar

Het besturingssysteem van MacBook heet macOS en is speciaal gebouwd voor Apple computers. Software en hardware werken dus goed met elkaar samen en dat maakt mijn MacBook heel stabiel. Ik heb dus geen last van programma's die vastlopen. Ook voor virussen, malware of andere digitale bedreigingen hoef ik bij MacBook niet zo snel bang te zijn. Het is dus ook niet noodzakelijk om een (betaalde) virusscanner op MacBook te installeren.

MacBook is duurzaam

Als ik een laptop koop, wil ik er minimaal een jaar of 3 plezier van hebben. Bij jaarlijkse onderzoeken naar de duurzaamheid van laptops staat MacBook altijd in de top van die lijstjes. MacBook houdt het dus lang vol. Een ander voordeel is dat MacBook een hoge inruilwaarde heeft. Wil ik na een paar jaar een andere laptop? Dan vang ik er gemakkelijk nog een paar honderd euro voor.

MacBook heeft een goede accu

Naast onderzoeken naar duurzaamheid, zijn er ook tests die kijken naar de gemiddelde accuduur. Ook hier scoort MacBook altijd goed. Hij gaat gemakkelijk een hele werkdag mee op een volle batterij. Ik kan mijn oplader dus gerust een dag thuis laten liggen. De gemiddelde accuduur loopt tot een uur of 12. Hoe snel de batterij leeg is, hangt natuurlijk wel een beetje samen met hoe zwaar ik mijn laptop belast. Daarnaast maakt mijn MacBook geen geluid terwijl ik werk. Zelfs niet als ik zware grafische bewerkingsprogramma's gebruik.

En dan ziet MacBook er ook nog eens goed uit

Zeker niet onbelangrijk is het design. Want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. De minimalistische vormgeving en de strakke lijnen met afgeronde hoeken... Apple houdt het simpel en dat werkt. MacBook voelt ondanks het dunne ontwerp stevig en degelijk in mijn handen aan. In de praktijk is dit ook bevestigd: hij kan wel tegen een stootje. Nog een voordeel is het lichte gewicht. Hierdoor neem ik hem gemakkelijk overal mee naartoe, zonder dat ik met een zware tas hoef te sjouwen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen