The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Welk type muurbeugel moet ik kiezen?

Je wilt een televisie aan de muur hangen, maar weet niet welk type beugel je moet kiezen. Ga je voor een vast, kantelbaar of draaibaar ontwerp? Met dit artikel help ik je om de beste keuze te maken.

Vast: strak tegen de muur

Een vaste muurbeugel heeft een simpel en slank ontwerp. Hiermee hang je een televisie strak tegen de muur. Bij de meeste vaste muurbeugels zit er slechts 1 tot 3 centimeter ruimte tussen de tv en de wand. Het nadeel is dat je de tv na de montage niet meer kunt bewegen. Ga daarom alleen voor een vaste beugel als de tv precies voor je kijkpositie hangt.

Kantelbaar: hoog aan de muur

Als je de televisie op een hoge plek bevestigt, is het scherm minder goed zichtbaar. Dit los je op met een kantelbare muurbeugel, waarmee je een tv maximaal 15 graden naar beneden kantelt. Met sommige beugels kantel je een televisie ook naar boven. Je kunt dan eenvoudiger bij de aansluitingen die aan de onderkant van het toestel zitten.

Draaibaar: verschillende kijkposities

Met deze beugel draai je een televisie naar links of rechts. Dat is handig wanneer je 2 of meer kijkposities hebt, zoals je bank en eettafel. De meeste draaibare muurbeugels hebben een verstelbare arm waarmee je de kijkafstand aanpast. Wanneer 1 van je kijkposities ver van de tv is, trek je het toestel eenvoudig naar je toe.

Draai- en kantelbaar: volledige flexibiliteit

Wil je een tv alle kanten op bewegen, ga dan voor een draai- en kantelbare muurbeugel. Hiermee creëer je altijd de ideale kijkhoek, waar in de kamer je ook bent. Houd er rekening mee dat je de tv meestal niet strak tegen de muur kunt hangen. Dit komt doordat de draai- en kantelmechanieken van deze beugels 5 tot 10 centimeter ruimte in beslag nemen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.254 beoordelingen