The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Nespresso vs Dolce Gusto

Op deze pagina vergelijken we Nespresso machines en Dolce Gusto apparaten met elkaar. We leggen het verschil uit tussen de koffiecups, het gebruiksgemak en de manier van cappuccino zetten. Zo weet jij welk soort koffiemachine beter bij jou past.

Verschillende koffiecups

Zowel met een Nespresso als Dolce Gusto machine zet je koffie met een cup. Bij een Nespresso machine gebruik je Nespresso cups en voor je Dolce Gusto machines zijn Nescafe cups geschikt. Beide soorten cups bevatten koffie van versgemalen bonen en zijn luchtdicht afgesloten. Hierdoor blijft de koffie vers en behoudt het zijn smaak. Nespresso cups zijn wat kleiner van formaat dan Nescafe cups. Behalve koffiespecialiteiten maak je met Nescafe cups ook andere warme en koude dranken.

Nespresso vs Dolce Gusto

Nespresso cups

Met een Nespresso cup zet je een espresso, lungo of ristretto. Nespresso specialiseert zich puur in koffiesmaken. Zo probeer jij als espressofanaat diverse Nespresso smaken uit. Om Nespresso cups te kopen ga je naar een Nespresso winkel. Of je bestelt ze online. In de supermarkt vind je vergelijkbare cups van B- merken.

 • Espresso, lungo en ristretto
 • Warme koffiespecialiteiten
 • Verkrijgbaar in Nespresso winkel
 • € 0,37 per kopje koffie

Dolce Gusto cups

Dolce Gusto cups zijn er in vele smaken en varianten. Zo zet je er niet alleen koffie mee, maar bijvoorbeeld ook chocomelk en ice tea. Met de speciale melkcups zet je ook met 1 druk op de knop een cappuccino, latte macchiato of chai tea latte. Nescafe cups koop je gewoon in de supermarkt. Er zijn weinig andere merken die vergelijkbare cupjes verkopen.

 • Koffie- en melkspecialiteiten, chocomelk, ice tea
 • Warme én koude dranken
 • Verkrijgbaar in supermarkt
 • € 0,30 per kopje koffie

Verschil in gebruiksgemak

Met beide koffiesystemen zet je snel en gemakkelijk een smaakvolle kop koffie. Het hete water perst zich met veel druk door de cup, zodat je koffie zet met een vol aroma en een stevige cremalaag. Wel zijn er een aantal verschillen in het gebruiksgemak tussen een Dolce Gusto en een Nespressomachine.

Nespresso vs Dolce Gusto

Koffie zetten met een Nespresso machine

Met een Nespresso machine zet je snel en gemakkelijk een kop koffie. Laat het cupje in de machine vallen en kies voor een espresso of lungo. De hoeveelheid water dat de machine gebruikt per koffiespecialiteit, stel je in zodra je de machine aanschaft. Zo zet je voortaan met 1 druk op de knop een kop koffie naar jouw smaak. De cups belanden na het koffie zetten in een uitneembare opvangbak, zodat je ze niet telkens in de prullenbak hoeft te gooien.

 • Automatische opvang van gebruikte cups
 • Koffievolume vooraf instelbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Bereiding onder een druk van 19 Bar

Koffie zetten met een Dolce Gusto machine

Voor het zetten van een kop koffie plaats je de cup in de houder, die je vervolgens weer in de machine steekt. Via het display stel je zelf in hoeveel water de machine gebruikt voor de bereiding van jouw drankje. Na iedere bereiding gooi je het cupje weg in de prullenbak. Iedere Dolce Gusto machine beschikt over een hendel waarmee je gemakkelijk overschakelt van warm naar koud water. Zo zet je ook een ijskoffie of ijsthee met deze koffiemachine.

 • Handmatig weggooien van gebruikte cups
 • Hendel voor koud en warm water
 • Waterhoeveelheid per bereiding instelbaar
 • Bereiding onder een druk van 16 Bar

Manier van cappuccino zetten

Met beide koffiesystemen zet je snel en gemakkelijk een smaakvolle kop koffie. Het hete water perst zich met veel druk door de cup, zodat je koffie zet met een vol aroma en een stevige cremalaag. Wel zijn er een aantal verschillen in het gebruiksgemak tussen een Dolce Gusto en een Nespressomachine.

Nespresso vs Dolce Gusto

Cappuccino zetten met een Nespresso

Met een Nespressomachine zet je een cappuccino of latte macchiato met verse melk. Nespresso heeft namelijk verschillende cappuccino machines in het assortiment. Bijvoorbeeld met een melkopschuimer; deze schuimt de melk automatisch voor je op. Met een Nespresso met een geïntegreerd melkreservoir zet je een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop.

 • Melkschuim van verse melk
 • 3 soorten melkopschuimmethodes

Cappuccino zetten met een Dolce Gusto

Cappuccino zetten met een Dolce Gusto gaat via speciale melkcups. In zo'n melkcup zit melkpoeder dat in combinatie met het hete water verandert in melkschuim. Nadat je je kopje vult met melkschuim, maak je het af met een scheut koffie. Hiervoor gebruik je dan weer een koffiecupje. Op diezelfde manier zet je met iedere machine een latte macchatio of caramel macchiato.

 • Melkschuim uit een cup
 • 1 melkopschuimmethode

Bekijk onze machines

Ga jij voor een Nespresso machine? Bekijk dan ons volledige assortiment en kies jouw favoriete Nespresso uit.

Denk je dat een Dolce Gusto machine goed past in jouw keuken? Bekijk dan hier ons volledige assortiment.

Iris
Artikel van:
Iris
Specialist koffieapparatuur

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.528 beoordelingen