The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Senseo vs Nespresso

In dit artikel bekijken we de verschillen tussen een Senseo en een Nespresso machine. Een groot verschil de machines is de soort koffie dat je gebruikt, namelijk; een Nespresso cup of Senseo koffiepad. Met een cup zet je een vollere koffie dan met een pad. We leggen je het verschil uit.

Vergelijk Nespresso met Senseo

Nespresso Senseo
Cups of pads Cups Pads
Type koffie Espresso, lungo Kop filterkoffie
Smaak Vol Mild
Keuze in smaak Ruime keuze Beperkte keuze
Pompdruk 19 bar 1 bar

Pads of cups

Met een cup zet je een andere soort koffie dan met een pad. Hierdoor smaakt de koffie anders. Met een Senseo koffiepad zet je een gewone kop filterkoffie en met een Nespresso cup zet je een espresso of lungo. Zo'n kop koffie heeft een vol en intens aroma. Hieronder lees je hoe dit precies zit.

Senseo vs Nespresso

Senseo pads

Senseo pads

Voor het zetten van koffie met een Senseo apparaat gebruik je pads. Met zo'n koffiepad zet je een kop filterkoffie. De koffiepad bestaat uit een pakketje van speciaal filterpapier met daarin ongeveer 7 gram gemalen koffie. Met 1 pad zet je 1 kop koffie, die onder een lage druk van 1 bar wordt bereid. Het water stroomt zo langzaam door de koffie heen. Hierdoor is de koffie milder van smaak en krijg je hetzelfde effect als wanneer je koffie zet met een filterapparaat. Een kopje Senseo koffie is al voor € 0,11 gezet.

 • Filterkoffie
 • Koffie met een milde smaak
 • Beperkte keuze in smaken
 • € 0,11 per kopje
Nespresso cups

Nespresso cups

Met een Nespresso apparaat zet je koffie met een cup. Een cup bevat koffie van versgemalen bonen en is vervolgens luchtdicht afgesloten. Hierdoor blijft de koffie vers en behoudt het zijn smaak. Het Nespresso systeem bereidt de koffie onder een hoge druk van 19 bar, waarbij heet water zich met veel druk door de cup perst. Zo zet je een espresso of lungo met een vol aroma en ontstaat er een stevige cremalaag op jouw koffie. Nespresso heeft veel keuze in koffiesmaken. Het zetten van 1 kopje koffie met een Nespresso cup kost € 0,41.

 • Espresso en lungo
 • Koffie met een volle smaak
 • Ruime keuze in smaken
 • € 0,41 per kopje

Verschil in gebruiksgemak

Een Nespresso machine bedien je op een andere manier dan een Senseo apparaat. Met beide koffiesystemen zet je snel en gemakkelijk een kop koffie. Echter gebeurt dit op een andere wijze. Ook verschillen de functies en daarmee ook het gebruiksgemak tussen beide koffiemachines.

Senseo vs Nespresso

Koffiezetten met een Senseo machine

Koffiezetten met een Senseo machine

Je zet 2 koppen koffie tegelijk met een Senseo apparaat. Dit is handig wanneer je vaak visite over de vloer hebt, want dan zitten je gasten niet zo lang te wachten. Voor het zetten van koffie leg je de koffiepad in een padhouder, die je vervolgens weer in de machine plaatst. Hier krijg je er 2 van; voor het zetten van 1 of 2 kopjes koffie. Duw de hendel naar beneden en druk op de knop. Na iedere bereiding gooi je de gebruikte koffiepad in de prullenbak. Een Senseo machine beschikt in de meeste gevallen niet over extra functies of instellingen.

 • 2 koppen koffie tegelijk
 • Handmatig weggooien van gebruikte pads
 • Simpel in gebruik
Koffiezetten met een Nespresso machine

Koffiezetten met een Nespresso machine

Met een Nespresso machine zet je 1 kop koffie tegelijk. Plaats de cup in de machine en duw de hendel naar beneden. Binnen korte tijd staat er een lekker kopje koffie klaar. De cups belanden na het koffie zetten in een uitneembare opvangbak. Hier passen gemiddeld 10 cups in. Zodra de opvangbak vol is, leeg je hem in de prullenbak. Het koffievolume is vooraf instelbaar, zodat jij zelf bepaalt hoeveel water de machine gebruikt bij het zetten van een espresso of lungo. Op deze manier stel je zelf de smaakintensiteit in van jouw kop koffie.

 • 1 kop koffie tegelijk
 • Automatische opvang van gebruikte cups
 • Instelbaar koffievolume

Manier van cappuccino zetten

Je zet zowel met een Nespresso als met een Senseo een cappuccino. Nespresso heeft echter een ruimere keuze in cappuccino machines. Zo zijn er machines met een melkreservoir, melkopschuimer en met een stoompijpje. Met ieder van deze machines zet je op een andere manier een cappuccino. Senseo heeft een machine met een melkreservoir en verkoopt daarnaast speciale melkpads die je bij iedere machine gebruikt.

Senseo vs Nespresso

Senseo & cappuccino

Senseo & cappuccino

Senseo heeft een apparaat waarmee je met 1 druk op de knop een cappuccino of latte macchiato zet; de Senseo Latte Duo. Dit koffieapparaat heeft een geïntegreerd melkreservoir waarmee je gemakkelijk meerdere melkspecialteiten achter elkaar zet, of zelfs 2 tegelijk. Daarnaast biedt Senseo de mogelijkheid van een melkpad. Zo'n melkpad is gevuld met melkpoeder en werkt verder hetzelfde als een normale koffiepad. De smaak van zo'n cappuccino is echter niet te vergelijken met een cappuccino die je zet met verse melk.

 • Keuze uit 1 soort melkopschuimmethode
Nespresso & cappuccino

Nespresso & cappuccino

Met een Nespresso machine met geïntegreerd melkreservoir zet je een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop. Een machine met losse melkopschuimer schuimt de melk automatisch op. Hierna giet je het zelf in je kopje. Melk handmatig opschuimen vanuit een kannetje is ook een optie, met behulp van een machine met stoompijpje. Wil jij de exacte verschillen weten tussen de cappuccino machines van Nespresso? Dan vergelijk je hier alle cappuccino machines met elkaar:

 • Keuze uit 3 soorten melkopschuimmethodes

Bekijk onze machines

Senseo machines bekijken

Heb jij een keuze gemaakt en ga jij voor een Senseo apparaat? Bekijk dan snel ons assortiment en kies het beste Senseo apparaat uit voor in jouw keuken.

Nespresso machines bekijken

Is een Nespresso apparaat de beste keuze voor jou? Bekijk hier dan snel ons volledige assortiment en kies er één uit in jouw favoriete kleur.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen