Alexandra

Alles over koffie

Koffie is bijna niet weg te denken uit ons dagelijks leven, maar geen kopje koffie is hetzelfde. Zo zijn er niet alleen vele verschillende machines, koffiesoorten en bonenmalingen verkrijgbaar, ook de zetmethoden lopen uiteen. Bovendien kun je variëren met opgeschuimde melk en andere recepten. Om je wegwijs te maken in de koffiewereld nemen onze koffiespecialisten je graag mee op een ontdekkingsreis door middel van adviezen en achtergrondinformatie over koffiebonen, koffiemachines en andere onderwerpen.

Koffiezetapparaat kiezen

Het aanbod aan verschillende koffiezetapparaten is heel groot. De verschillen lijken echter zo klein, dat het heel lastig is om een goede keuze te maken. Toch zijn het de details die het onderscheid maken, waardoor je toch kunt eindigen met het beste koffiezetapparaat voor jou.

Wat kost dat nou, een kopje koffie?

Wanneer prijs een belangrijke afweging is in jouw keuze voor een koffieapparaat, dan moet je niet alleen naar de prijs van het apparaat zelf kijken. Elk kopje koffie dat je zet kost ook geld. Maar welke manier van koffie zetten is nu het voordeligst? En weegt dit op tegen jouw voorkeur in smaak?

Nespresso machines vergelijken

Nespresso is geen merk apparaat, maar het systeem waarmee je koffie zet. Er zijn verschillende apparaten die gebruik maken van dit systeem en waarmee je dus een kopje Nespresso koffie zet. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende apparaten?

Senseo apparaten vergelijken

Senseo is een gebruiksvriendelijk koffiesysteem dat snelle, perfect afgemeten kopjes filterkoffie zet. Er zijn verschillende koffieapparaten die gebruik maken van dit systeem. Het ene apparaat is veelzijdiger dan het andere. Maar heeft die veelzijdigheid ook impact op de smaak van jouw favoriete kopje koffie?

Advies over volautomatische espressomachines

Volautomatische espressomachines zijn gebouwd om met 1 druk op de knop een kopje koffie te zetten. Hoe dit kopje koffie smaakt, ligt echter in jouw handen. Je kunt het apparaat op jouw smaak en gebruik aanpassen. Dit en andere eigenschappen maken dit koffieapparaat veelzijdiger dan de naam ‘volautomatisch’ doet vermoeden.

Advies over pistonmachines

Bij de naam pistonmachine denk je al snel aan een barista die in een charmant koffiehuis een ambachtelijk kopje koffie produceert. Maar je hoeft geen gediplomeerd barista te zijn om met deze koffieapparaten om te kunnen gaan. Toch is het goed om naar de verschillende eigenschappen te kijken om te beoordelen welke machine aansluit op jouw wensen.

Melk opschuimen, zo doe je dat

De kwaliteit van de laag melkschuim is enorm belangrijk voor cappuccino liefhebbers. Er zijn verschillende manieren om het melk voor dit kopje koffie op te schuimen. Elke manier vergt zo zijn handigheden en heeft zijn eigen uitdagingen.

Eerder bekeken door jou