The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jeroen

Hoe stel je Nikon SnapBridge in?

Met de Nikon SnapBridge applicatie is je Nikon camera altijd verbonden met je Android of IOS smartphone of tablet. Zo worden foto's vanaf je camera automatisch geüpload naar de app op je smartapparaat. Wel zo handig, als je afbeeldingen snel wilt delen met familie en vrienden. Op deze pagina lees je hoe je de applicatie instelt.

SnapBridge of Snapbridge 360/170?

Voordat je gebruik kunt maken van SnapBridge, moet je bepalen welke SnapBridge app je nodig hebt. In de appstore vind je namelijk 2 varianten van deze applicatie. Kies voor SnapBridge als je een compatibele Nikon compact-, systeem- of spiegelreflexcamera hebt of als je de Nikon KeyMission 80 hebt.. Kies voor SnapBridge 360/170 als je een Nikon Keymission 360 of 170 action camera hebt.

Stap 1: download de SnapBridge app

Download de Nikon SnapBridge app

Voordat je gebruik kunt maken van SnapBridge, moet je de app eerst downloaden. Let op: in de appstore vind je 2 varianten van deze applicatie. Kies voor SnapBridge. Kies niet voor SnapBridge 360/170, want deze is alleen geschikt voor de Nikon Keymission 360 en 170 action camera's.

Stap 2: open het SnapBridge opstartscherm

Open SnapBridge opstartscherm

In het menu van je camera ga je naar de optie 'verbinden met smartapparaat.' Wacht tot het SnapBridge opstartscherm verschijnt. Druk op 'ok' en het toestel zendt het draadloze signaal uit.

Stap 3: verbind je smartapparaat met de camera

Smartapparaat verbinden met de camera
  • Schakel de Bluetooth en wifi functie op je smartapparaat in.
  • Open de SnapBridge app. Je ziet in de lijst met te koppelen toestellen de naam van jouw camera staan (Bijvoorbeeld D3400_6002251).
  • Tik deze aan. Op een IOS apparaat tik je 2 keer het te koppelen apparaat aan. Je smartapparaat maakt nu verbinding met de camera. Bij Android apparaten met NFC houd je je telefoon tegen de camera om verbinding te maken.
  • Op het smartapparaat en de camera zie je de autorisatie code. Wanneer deze codes met elkaar overeenkomen, tik je `koppelen' aan op je smartapparaat en druk je de 'ok knop' in op je camera.

Stap 4: aan de slag

Aan de slag met SnapBridge

Je camera en smartapparaat zijn nu gekoppeld! De camera stuurt nu automatisch foto's door naar SnapBridge op je smartapparaat. De app zal ook meteen vragen of je de datum, tijd en gps locatie van je smartapparaat wil synchroniseren met je camera.

Nikon SnapBridge 360/170

Stap 1: download de SnapBridge 360/170 app

Download de Nikon Snapbridge app

Voordat je gebruik kunt maken van SnapBridge, moet je de app eerst downloaden. Let op: in de appstore vind je 2 varianten van deze applicatie. Kies voor SnapBridge 360/170. Kies niet voor SnapBridge. Deze is niet geschikt voor de Keymission 360 en 170 videocamera's.

Stap 2a: zet SnapBridge aan op je Keymission 360

SnapBridge op Keymission 360

Houd tijdens het aanzetten van de camera de opnameknop ingedrukt tot er twee groene lampjes afwisselend knipperen. Het toestel zendt nu het draadloze signaal uit. Let op dat de vliegtuigstand uitstaat op de camera. Dit controleer je door de klep aan de zijkant te openen en te kijken of de knop met het vliegtuig icoontje op 'off' staat.

Stap 2b: open het SnapBridge opstartscherm op je Keymission 170

SnapBridge op Keymission 170

Ga naar het menu van je camera door op de 'ok' toets te drukken. Met de pijltjestoetsen navigeer je door het menu. De 'ok' toets gebruik je om een keuze te bevestigen. Selecteer het icoontje met de sleutel. Kies de optie 'camera instellingen'. Selecteer 'menu netwerk' en vervolgens 'verbind. m. smartapp.'. Het Nikon SnapBridge menu start nu op. Hier kies je 'opties'. Vervolgens druk je op 'volg.'. Het lampje aan de achterkant van de camera gaat nu knipperen (rood/groen). Dit is het teken dat de camera het draadloze signaal uitzendt.

Stap 3: verbind je smartapparaat met de camera

Smartapparaat verbinden met de camera
  • Schakel de Bluetooth en wifi functie op je smartapparaat in.
  • Open de SnapBridge app. Je ziet in de lijst met te koppelen toestellen de naam van jouw camera staan (Bijvoorbeeld Keymission 360_40006013).
  • Tik deze aan. Op een IOS apparaat tik je 2 keer het te koppelen apparaat aan. Je smartapparaat maakt nu verbinding met de camera. Bij Android apparaten met NFC houd je je telefoon tegen de camera om verbinding te maken.
  • Op het smartapparaat en de Keymission 170 camera zie je de autorisatie code. Wanneer deze codes met elkaar overeenkomen, tik je `koppelen' aan op je smartapparaat. Op de Keymission 170 druk je de 'ok knop' in. Bij de Keymission 360 verbindt het toestel automatisch na het aantikken van het te koppelen apparaat.

Stap 4: aan de slag

Aan de slag met SnapBridge

Je camera en smartapparaat zijn nu gekoppeld! Het toestel kun je op afstand besturen met je smartapparaat. Daarnaast worden foto's automatisch doorgezet naar SnapBridge. Je kunt de datum, tijd en gps locatie van je smartapparaat synchroniseren met je camera.

Compatibele camera's

De volgende Nikon camera's zijn compatibel met de Nikon SnapBridge app: A300, A900, B500, B700, D500, D3400, D5600, D7500, P1000 W100, W300 en KeyMission 80.

De volgende Nikon camera's zijn compatibel met de Nikon SnapBridge 360/170 app: KeyMission 360 en KeyMission 170.

Let op: De Nikon D500 en D750 zijn niet compatibel met de Nikon SnapBridge app.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen