The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Tips voor het maken van de mooiste foto

Bij het maken van de beste foto is iedere situatie verschillend. Onze specialisten geven je tips over de belangrijkste instellingen en randvoorwaarden bij het maken van de mooiste portretfoto, landschapsfoto, vakantiefoto en nog veel meer.

Algemeen advies

Algemeen advies

Onze specialisten geven je een aantal tips om de mooiste foto's te maken. Ook geven ze per type fotografie aan waar je rekening mee kunt houden bij het maken van een interessante compositie.

Portret- en productfotografie

Portret- en productfotografie

Bij portretfotografie wordt vaak gebruik gemaakt van een bokeh effect terwijl bij een productfoto alles in de foto scherp is. In onderstaande artikelen lees je hoe je de beste portret- en productfoto's maakt.

Personen fotograferen

Personen fotograferen

Met de juiste belichting, compositie en fotokleur maak je de mooiste foto's van je partner, dochter of een hele groep. Hieronder vind je tips voor het maken van mooie foto's van personen.

Architectuur- en straatfotografie

Architectuur- en straatfotografie

In een stad kom je vaak mooie historische gebouwen of juist moderne architectuur tegen. Je wilt dit graag vastleggen maar je hebt geen idee hoe je dit het beste kunt doen. In onderstaande artikelen vind je tips voor het maken van architectuur- en straatfoto's.

Landschaps- en natuurfotografie

Landschaps- en natuurfotografie

Een indrukwekkend landschap is iets om vast te leggen voor later, maar hoe vang je dit in een beeld? Bekijk onze tips over het instellen van je camera en lees waar je op moet letten bij het maken van een interessante compositie.

Dieren fotograferen

Dieren fotograferen

Als dierenliefhebber maak je graag foto's van mooie dieren. In onderstaande artikelen geven we tips over interessante composities en lees waar je op moet letten als je dieren fotografeert.

Fotograferen op vakantie

Fotograferen op vakantie

Op reis wil je niet de zoveelste toerist zijn die een standaard foto van de Toren van Pisa maakt. Je wilt bij thuiskomst een indrukwekkende fotoreportage laten zien. Bekijk onze tips over het maken van de mooiste foto's op reis.

Fotograferen in de seizoenen

Seizoenen fotograferen

Tijdens de seizoenen in Nederland heb je te maken met verschillende weersomstandigheden en lichtsituaties. Onze specialisten vertellen je hoe je de beste foto's maakt in de herfst, winter, lente en zomer.

Macrofotografie

Macrofotografie

Fotograferen met weinig licht

Weinig licht

Vloggen

Vloggen

Iedereen is in staat om een vlog te maken. Als je maar een camera hebt. In onderstaande artikelen vind je tips die van pas komen bij het maken van verschillende soorten vlogs.

Filmen met een fotocamera

Filmen met fotocamera

Naast foto's maak je met een fotocamera ook mooie video's. Hoe je dit doet, en welke instellingen en accessoires je gebruikt lees je in onderstaande artikelen.

Accessoires

Accessoires

Een camera is niet het enige wat je nodig hebt als fotograaf. Je neemt bijvoorbeeld je spullen mee in een cameratas en maakt gebruik van een statief of stabilizer. In onderstaande artikelen geven onze specialisten je tips over het uitbreiden van je camera uitrusting en het gebruik van een stabilizer.

Lenzen

Lenzen

Het is belangrijk om je lenzen goed te onderhouden. Op die manier blijven ze helder en behoud je de kwaliteit van je foto's. In onderstaande artikelen lees je hoe je jouw lens schoonmaakt en verwisselt.

Overige tips

Overige tips

Wil je food-, fitness-, vliegtuig- of liefdesfoto's maken? Of heb je een polaroid camera en wil je tips voor het maken van leuke foto's? In onderstaande artikelen geven we je tips over het hoe en wat.© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen