The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Advies over Philips Hue armaturen

Er zijn allerlei soorten Philips Hue armaturen. Een armatuur is de behuizing van een lamp in combinatie met een houder voor de lichtbron (fitting) en afschemering. Voor iedereen is er wel een passend design. De Philips Hue Bridge is het hart van je Hue systeem. Met de Hue Bridge bedien je namelijk al jouw producten via de Hue app. En als je kiest voor een smart lamp, vind je het vast wel leuk om je verlichting via je smartphone of tablet te bedienen.

De verschillende Philips Hue armaturen

Je hebt de keuze gemaakt voor Philips Hue verlichting. Leuk, maar dan heb je nog de keuze uit talloze verschillende armaturen. Of het nou een hang- of tafellamp is, je bedient ze allemaal met de Philips Hue app. Mits je de Philips Hue Bridge in huis hebt dan. Met een lichtbron alleen ben je nergens, je hebt toch echt een armatuur nodig. Met een lichtbron creëer je sfeer, maar ook met het design van je armatuur straal je een bepaalde sfeer uit. Het grote voordeel van Philips Hue armaturen? Er zit altijd wel iets voor jou bij. Vind je de Philips Hue Phoenix hanglamp mooi, waar wil je liever een tafellamp? Dat kan. De meeste series bestaan uit elk type armatuur. Zo bestaat de Phoenix collectie uit een tafel-, wand-, plafond- en hanglamp en uit een spot. Er zit dus altijd wel iets voor jou bij.

Staande lampen en tafellampen

tafellamp

Natuurlijk zijn alle Philips Hue armaturen draadloos te bedienen, maar in tegenstelling tot een plafond- of wandlamp, bevestig je een tafellamp niet. Dit maakt een tafellamp nog flexibeler. Behalve de Philips Hue Wellner dan, die is niet draadloos. De meeste tafellampen hebben een geïntegreerde led die niet vervangbaar is. Je gebruikt een tafellamp voor iedere ruimte in huis, ook in je slaapkamer. De Philips Hue Go en Hue Clear gebruik je namelijk ook als lichtwekker. Ideaal voor op je nachtkastje dus. Wil je naast wittinten ook kleur? Kijk dan eens naar de Philips Hue Clear, Hue Bloom en Hue Beyond.

Plafond lampen

Plafondlampen bevestig je zoals de naam al zegt, aan het plafond. Deze hangen vaak op een centrale plek in je woning, zodat de lichtbron het licht gelijkmatig over je ruimte verspreidt. Je gebruikt een Philips Hue plafondlamp dus vaak als algemene verlichting. Plafondlampen zijn er in 2 soorten. Heb je een platte behuizing die direct aan je plafond bevestigd zit? Dat is het een plafonniere. Hangt de lamp iets lager dan het plafond? Dan is het een hanglamp.

Hanglamp vs. plafonniere

Hanglampen philips hue

Hanglampen

Je hangt een Philips Hue hanglamp vaak in het midden van je ruimte, bijvoorbeeld in je woonkamer boven de eet- of salontafel. Of in de slaapkamer boven je bed of in het midden van je hal. Doordat een hanglamp een prominente plek in je huis heeft, mag het design gezien worden. Neem bijvoorbeeld de Philips Hue Phoenix. Dankzij de bijzondere 3D-stuctuur reflecteert het licht waardoor hij subtiel sprankelt. Je speelt zelf met de lichtsterkte van je lampen, van koel wit licht tot warm wit licht. Of misschien wil je graag kiezen uit kleurtjes, zoals bij de Philips Hue Beyond.

Plafonnieres Philips hue

Plafonnière

Plafonnières worden vaak gebruikt omdat ze praktisch zijn, niet per se omdat ze mooi zijn. Philips Hue plafonnières daarentegen mogen gezien worden. We zien dit soort lampen vaak in de badkamer, wc of slaapkamer. Omdat de behuizing helemaal afgesloten is, zijn ze vaak goed beschermd tegen spatten water. Al onze Philips Hue plafonnières, behalve de Phoenix, hebben een geïntegreerde lichtbron. Philips Hue plafonnières hebben een diffuus licht, omdat je de lichtbron niet direct ziet. Het licht wordt gefilterd door een kap, zoals bij de Philips Hue Being, waardoor je een egaal licht krijgt.

Spots

Spots

Waar we een plafondlamp vaak gebruiken voor algemene verlichting, werkt een Philips Hue spot gericht. De lichtbundel schijnt sterk op 1 specifiek punt. De Single spots zijn draaibaar, zoals de Philips Hue Runner Spot. Doordat je de lichtbundel precies richt, zet je iets als het ware in de spotlights, zoals bijvoorbeeld je favoriete schilderij. Naast objecten, kun je ook een hoek verlichten, bijvoorbeeld daar waar je graag een boek leest. Daarnaast zijn er inbouwspots die dienen als accentverlichting, zoals de Phoenix Spot. Je vindt dit soort Hue spots vaak onder keukenkastjes om het aanrecht te verlichten.

Jouw lampen combineren

Heb je in iedere ruimte in huis een andere armatuur en wil je ze allemaal vanaf 1 punt bedienen? Dat kan. Wat je hiervoor nodig hebt, is de Philips Hue Bridge. De Hue Bridge is hét centrale punt. Je sluit de Bridge aan op een wifi-router met de netwerkkabel die je meegeleverd krijgt. Vervolgens download je de app en maak je verbinding met je smartphone of tablet. Op een Bridge koppel je tot maximaal 50 Philips Hue lampen. Zo bedien je alle verlichting in je woning vanaf 1 centraal punt: de Philips Hue app.

Bediening van je Philips armatuur

Bediening philips hue lamp

Heb je de Philips Hue Bridge in huis en heb je de app geïnstalleerd? Dan bedien je dus al je lampen via je smartphone of tablet. Via de app dim je je lampen of kies je uit 1 van de vooraf ingestelde lichtscenes, zoals een lichtkleur voor concentratie, om te lezen, om te ontspannen of om te relaxen. Je lampen niet via de app bedienen? Dat kan ook. Schaf dan bijvoorbeeld de Philips Hue draadloze dimmer aan. Deze dimmer werkt op batterijen. Je bevestigt het wandplaatje aan de muur of je houdt hem in de hand. Zo heb je een afstandsbediening waarmee jij al je smartlampen vanaf de bank bedient.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen