The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

PS4 Slim vs PS4 Pro

De keuze tussen een PS4 Slim of een PS4 Pro is niet voor iedereen een makkelijke. Door deze met elkaar te vergelijken, kies jij de beste console voor jou. We leggen de belangrijkste aspecten op het gebied van console gaming naast elkaar en leggen de verschillen aan je uit.

PS4 Pro

  • HDR ready en dus mooie graphics.
  • 4K resolutie ondersteuning, wat 4x scherper is dan full hd.
  • Maximale verversingssnelheid van frames is 60 fps bij de Pro, dat is 30 meer dan de Slim variant.
  • De Pro verbruikt meer stroom.

PS4 Slim

  • De PS4 Slim is zuiniger dan de Pro.
  • Door het compacte formaat van de Slim, plaats je deze gemakkelijk naast je tv of monitor op je bureau.
  • Ondersteunt HDR na een firmware update.
  • De PS4 Slim ondersteunt geen 4K resolutie, waardoor je gamet op full hd resolutie.

Vergelijking PS4 Slim en PS4 Pro

PS4 Pro PS4 Slim
Formaat Groot formaat Kleiner formaat
Maximale beeldkwaliteit 4K + HDR 1080p + HDR
Performance modus Graphics/prestaties Nee
Stroomverbruik en temperatuur Max ~155W - 42C (4K) Max ~80W (1080p)
Maximale framerate per seconde 60 fps 30 fps

Formaat

PS4 Slim formaat

Slim: de compacte

De Slim is kleiner dan de Pro. Het formaat van de Slim helpt daarbij om hem naast je tv of monitor te plaatsen op je bureau. Ook past de Slim gemakkelijker in een vak van een tv-meubel. Erg handig als je wat minder ruimte hebt of kwijt wilt zijn aan de console.

PS4 Pro formaat

Pro: de dikke

De Pro is groter dan de Slim. Zowel in hoogte als lengte en breedte neemt de Pro meer ruimte in. Dat heeft met name te maken met de hardware in de console. Maak dus de overweging of jij de ruimte hebt om de Pro kwijt te kunnen.

Beeldkwaliteit

FIFA 2020 op de PS4 Slim

Slim: full hd

Met een PS4 Slim heb je de kracht van een klassieke PS4 in een kleiner jasje. De graphics zijn nagenoeg gelijk, waarbij HDR ondersteuning wel nieuw is. Hier heb je wel een geschikt display voor nodig. De maximale beeldresolutie van de Slim is 1080p, wat perfect aansluit op de meeste standaard tv's en monitoren. De meeste games spelen stabiel op 30 frames per second (fps). Prima voor FIFA, maar stiekem wil je bij snellere games op hogere fps draaien. Daarnaast beschikt de Slim niet over de performance mode, waar de Pro wel over beschikt.

Red Dead Redemption 2 op de PS4 Pro

Pro: 4K

Beeldkwaliteit is waar de PS4 Pro uitblinkt. Met 2x meer rekenkracht dan een Slim ondersteunt de Pro nieuwe én oude games in 4K kwaliteit. In combinatie met een HDR compatible display levert dit bijna levensechte beelden op. Oudere games zijn geoptimaliseerd voor de Pro, wat betekent dat je meer detail ziet en/of meer fps toont. Hierdoor ziet de game er mooier uit en zien de beelden er vloeiender uit, wat goed is voor snelle, competitieve games. Ook beschikt de Pro over de performance mode, waardoor de volle rekenkracht van de machine wordt ingezet voor de beste grafische prestaties.

Conclusie

De Pro is groot, kan lawaai maken voor de koeling van de grafische kaart en meer energie verbruiken. Daarbij komt dat de PS4 Slim prima op het bureau past naast de monitor. Waarom kiezen we dan toch voor de Pro? Diep in het hart van de doorgewinterde gamer geldt de regel: mooier is beter. 4K resolutie op 60 frames per seconde draaien, daar worden we enthousiast van. Ook heb je met een hogere frame rate een voordeel in games als Call of Duty. Zo heb je minder gameplay lag of blur in-game en werkt aim assist beter. Meer kills voor jou dus.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen