The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kevin

Hoe voorkom je scheerirritatie?

Scheren kan belastend zijn voor je huid en huidirritatie veroorzaken. Als je jouw baard scheert, worden de haartjes namelijk lichtelijk uit de huid getrokken en vervolgens afgeschoren. Heb jij last van huidirritatie na het scheren? Wij geven je een aantal tips, waarmee je huidirritatie voorkomt.

Huidirritatie voorkomen

Je voorkomt huidirritatie na het scheren met de volgende tips:

  • Tip 1. Gebruik schoon materiaal.
  • Tip 2. Trim je lange baard.
  • Tip 3. Was je gezicht.
  • Tip 4. Druk niet te hard.
  • Tip 5. Verzorg je huid na afloop.

Tip 1: gebruik schoon materiaal

Scheerapparaat afspoelen

Het belangrijkste is dat je met schoon materiaal scheert. Wanneer je scheerkop vies is, scheert je amper glad. Ook vervuil je je huid doordat oude huidschilfers en bacteriën vastkleven aan de oude scheerkop. Dit veroorzaakt rode vlekjes, huidirritatie en puistjes na het scheren. Spoel jouw mesjes dus na iedere scheerbeurt goed af of reinig je scheerapparaat met een reinigingsstation.

Tip 2: trim je baard

Trimmen met een Philips baardtrimmer

Ga je van een lange baard naar een glad gezicht? Dan raden we aan dat je de lange baardharen eerst korter trimt. Als je namelijk gelijk met een scheerapparaat door lange baardharen gaat, kan het pijn doen of voor huidirritatie zorgen. Heb je geen baardtrimmer(opzetstuk)? Het helpt ook om je baard voorzichtig met een schaartje korter te maken.

Tip 3: was je gezicht

Gezicht wassen voor het scheren

Voordat je gaat scheren was je je huid met warm water. Hierdoor gaan de poriën openstaan en komen baardhaartjes direct omhoog. Het warme water maakt ze bovendien een stuk zachter. Hoe zachter de baardhaartjes, hoe gemakkelijker je ze afscheert. Verder zorgt het water voor een eerste beschermende laag op je huid.

Tip 4: druk niet te hard

Druk niet te hard met het scheerapparaat op je huid

Zorg dat je tjidens het scheren nooit te veel druk op je huid uitoefent. De meeste scheerapparaten beschikken over een flexibele kop die de contouren van je gezicht en kaaklijn volgt. Het is dus in geen enkel geval nodig om hard op je huid te drukken. Ga daarnaast nooit te vaak over één plek heen met het apparaat. Dit veroorzaakt huidbeschadiging.

Tip 5: verzorg je huid na afloop

Huidverzorging

Vergeet je huid niet na het scheren. De nabehandeling is net zo belangrijk als het scheren zelf. Trek ingegroeide haartjes voorzichtjes uit de huid met een pincet en dep met een koude handdoek je gezicht af. Zo sluiten de poriën zich en kalmeert de huid. Alcolhol- en parfumvrije aftershave of dagcrème is vervolgens een goede manier om de huid te hydrateren, waardoor je de kans op irritatie verkleint.

Tip 6: vervang de scheerkop op tijd

Scheerkop

Naast het schoonhouden van je scheerapparaat, is het belangrijk dat je scheert met scherpe scheermessen. Is je scheerkop bot, dan is de kans op huidirritatie groter. Vervang de scheerkop dus op tijd. De 3 ronde mesjes van jouw Philips scheerapparaat zijn om de 2 jaar aan vervanging toe. Bij Braun scheerapparaten vervang je de scheerkop iedere 1,5 jaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen