The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Waarom een slimme luchtreiniger iets voor jou is

Houd jij graag alles op je smartphone in de gaten? Een slimme luchtreiniger bedien je op afstand met een app op je smartphone of tablet. Ook lees je precies af hoe de luchtkwaliteit bij jou in huis is. Zo kies je direct de juiste stand om de lucht in huis te reinigen. We vertellen je in dit artikel wat de mogelijkheden van een slimme luchtreiniger zijn.

Overal een overzicht van de luchtkwaliteit binnen én buiten

Overzicht luchtkwaliteit binnen en buiten

Zelfs wanneer je niet thuis bent bekijk je snel hoe de luchtkwaliteit bij jou in huis ervoor staat. Slimme luchtreinigers werken namelijk op wifi waardoor ze een signaal naar jouw smartphone of tablet kunnen sturen. Is de luchtkwaliteit niet optimaal? Dan schakel je de luchtreiniger via de app naar een hogere reinigingsstand. De meeste slimme luchtreinigers houden je ook op de hoogte van de luchtkwaliteit buitenshuis. Zo weet je wanneer er bijvoorbeeld veel uitstoot is in jouw omgeving.

Je bedient de luchtreiniger gewoon op afstand

Luchtreiniger bedienen op afstand

Ook vanaf een afstand bedien je een slimme luchtreiniger gewoon via de app. Je hoeft dan thuis niet steeds naar het apparaat te lopen. Ook wanneer je niet thuis bent, maar bijvoorbeeld aan het werk bent, zet je de luchtreiniger alvast aan. Zo kom je in een schoon en gezond binnenklimaat thuis.

Je krijgt een melding wanneer het filter vervangen moet worden

Filter vervangen

Het filter van een luchtreiniger gaat maar een bepaalde tijd mee. Slimme luchtreinigers geven via de app aan wanneer je het filter moet schoonmaken of vervangen. Er zijn ook luchtreinigers waarbij je de status van het filter in de gaten kunt houden. Zo reinigt een slimme luchtreiniger de lucht altijd optimaal.

Conclusie

Een slimme luchtreiniger is iets voor jou als je graag van alles op de hoogte bent. Hij draagt net zoveel bij aan een gezond binnenklimaat als een normale luchtreiniger alleen je bedient hem op een andere manier. Waar je bij normale luchtreinigers naar de luchtreiniger toe moet lopen om hem harder of zachter te zetten, dient je smartphone bij een slimme luchtreiniger gewoon als afstandsbediening.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.237 beoordelingen