The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Hoe beveilig ik mijn Android smartphone?

Een nieuwe smartphone is vaak honderden euro's waard. Je toestel wil je dan natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen dieven, virussen en pottenkijkers. Er zijn veel verschillende manieren om je telefoon hiertegen te beveiligen. Met de tips in dit artikel bescherm jij je smartphone zo goed mogelijk.

1. Stel een toegangscode in

Ontgrendelen patroon

Als eerste zet je een toegangscode op de schermvergrendeling. Een code van 6 cijfers is veiliger dan een code van 4 cijfers. Ook kan je voor een veegpatroon kiezen. Dit is minder veilig dan de cijfercode want dieven kunnen door de vette vegen je patroon achterhalen. Als jouw smartphone een vingerafdrukscanner heeft ontgrendel je jouw telefoon met je vingerafdruk.

2. Wijzig pincode van je simkaart

Pincode wijzigen

Standaard is je simkaart uitgerust met een pincode. Vaak is dit 0000. Wijzig deze code zo snel mogelijk. Zo zorg je dat niemand toegang krijgt tot je simkaart. Zo voorkom je dat iemand op jouw kosten gaat bellen, sms'en of internetten.

3. Blijf Android en apps updaten

Android updaten

Zorg ervoor dat je telefoon op de laatst mogelijke versie van Android draait en dat ook je apps voorzien zijn van de laatste update. Voer updates direct uit zodra je een melding op je smartphone ontvangt. Deze meldingen ontvang je automatisch. Het kan zijn dat de laatste update een veiligheidslek verhelpt. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je smartphone hebben.

4. Schakel Android apparaatbeheer in

Android apparaatbeheer

Via Google instellingen schakel je Android apparaatbeheer in. Met deze functie bel, vind, vergrendel of wis je je smartphone op afstand. Als je je telefoon kwijt bent kijk je via een ander apparaat kijken waar je toestel is. Of laat je ringtone 5 minuten op maximaal volume afgaan; handig als je je smartphone thuis kwijt bent. Als je toestel gestolen is vergrendel je via een ander apparaat je smartphone op afstand of wis je alle data van je toestel en sd kaart.

5. Scan je toestel op virussen

Avast app

Scan regelmatig je toestel met een applicatie op virussen. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke apps op de achtergrond aan het werk zijn. Een betaalde app is hier niet voor nodig.

6. Download alleen apps uit de Play Store

NOS Teletekst app play store

De apps uit de officiële Play Store zijn van tevoren gecontroleerd en daardoor een stuk veiliger dan apps die niet uit de Google Play Store komen. Niet gecontroleerde apps van het internet kunnen virussen en malware bevatten. Voorkom het binnenhalen hiervan door alleen populaire apps met goede recensies uit de Google Play Store te downloaden.

Gijs
Artikel van:
Gijs Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.031 beoordelingen