The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Amber

Wat is Android One en wat kan ik ermee?

Android One is een kale versie van het besturingssysteem Android. Telefoons met Android One krijgen snel en regelmatig beveiligingsupdates. Verder ontvang je ook software updates sneller dan op andere smartphones. Daarnaast staan er op Android One toestellen geen door de fabrikant vooraf geïnstalleerde apps. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van Android One.

Wat is Android One?

Wat is Android 1

Je kunt Android One zien als een kale, gebruiksvriendelijke versie van het Android besturingssysteem dat gestript is van applicaties die je niet mist in je dagelijkse gebruik. Android One is begonnen als een project van Google, waarmee het mensen met een beperkt budget ook alle voordelen van een smartphone, tablet en smartwatch biedt. In samenwerking met verschillende fabrikanten ontwikkelde Google toestellen met een laag prijskaartje. Tegenwoordig zijn er ook high end smartphones van Nokia met Android One als besturingsysteem.

Wat kan ik met Android One?

Wat kan ik met Android 1

Wat je met een Android One telefoon kunt doen, hangt af van het smartphone model. De goedkopere toestellen zijn voornamelijk geschikt voor basisgebruik zoals bellen en internetten. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon foto's maken, filmpjes kijken en naar muziek luisteren. Waar het zwaardere werk eerst niet besteed was aan Android One toestellen, brengt Nokia tegenwoordig smartphones uit met geavanceerde camera's en een Quad HD scherm. Houd er wel rekening mee dat er een hoger prijskaartje aan deze toestellen hangt.

Voordelen van Android One

Voordelen van Android 1

Een Android One smartphone heeft verschillende voordelen. Waar je bij andere Android toestellen moet wachten tot de nieuwste Android versie beschikbaar is, krijg je bij Android One direct de meest recente versie aangemeten. Daarnaast worden veiligheidsupdates gelijk vanuit Google gestuurd, waardoor je altijd als eerste de meest recente Android apps downloadt en gebruikt. Doordat Android One toestellen geen toevoegingen hebben van smartphone fabrikanten, neemt het systeem weinig ruimte in beslag. Zo blijft er genoeg plek over voor je favoriete apps.

Conclusie

Een Android One toestel koop je als je op zoek bent naar een smartphone waarvan je het besturingssysteem precies gebruikt zoals het is ontworpen: zonder extra's die aan je batterij vreten. Wil je daarnaast dat je toestel altijd up to date en beveiligd tegen virussen is? Kies dan voor een Android One telefoon, bijvoorbeeld van Nokia.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen