The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe sluit ik mijn Sonos Playbar, Beam of Playbase aan?

Yes, je nieuwe Sonos Playbar of Playbase is binnen. Voordat je gebruik kunt maken van je speaker, moet je hem eerst installeren. Na het volgen van de stappen in de Sonos Controller app, is je speaker klaar voor gebruik.

Wat heb je nodig?

  • Optische kabel of hdmi kabel (voor de Beam)
  • Voedingskabel.
  • Wifi netwerk en het bijbehorende wachtwoord.
  • Smartphone of tablet die verbonden is met het Wifi netwerk.
  • De Sonos Controller app.

Let op: het is belangrijk om de Playbar, Beam of Playbase op een plek met omgevingsruimte te zetten zodat je de Sonos knoppen kunt gebruiken. Dit zijn knoppen die aan de zijkant van de apparaten te vinden zijn.

Stap 1: sluit het Sonos apparaat aan op het stopcontact

Stap 1: sluit het Sonos apparaat aan op het stopcontact

Sluit je Playbar of Playbase aan op het stopcontact. Dit doe je met de meegeleverde voedingskabel.

Stap 2: open de Sonos controller app

Stap 2: open de Sonos controller app

Als je de app hebt gedownload, dan vind je deze tussen de applicaties van je smartphone of tablet. Open de app en druk op een nieuw Sonos systeem installeren. Selecteer vervolgens de standaardinstallatie en druk op volgende.

Stap 3: opstarten

Stap 3: opstarten

Tijdens het opstarten gaat het lichtje op de bovenkant van je Sonos Playbase wit branden. Bij de Sonos Playbar zit dit lichtje aan de zijkant.

Let op: het kan zijn dat je andere kleuren of niets ziet branden. Bij twijfel klik je op ik twijfel over het lichtje. Vervolgens legt de app uit wat je moet doen om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 4: verbind je smartphone of tablet met het netwerk

Stap 4: verbind je smartphone of tablet met het netwerk

Deze stap sla je over als je een Android smartphone of tablet hebt. Het Android besturingssysteem maakt namelijk automatisch verbinding met de Sonos speaker. Sluit de Sonos Controller app door op de home knop van je iPhone of iPad te drukken. Vervolgens ga je naar je wifi instellingen. Tussen de lijst met beschikbare netwerken zie je de naam van je Sonos apparaat staan. Druk op deze naam en keer terug naar de Sonos Controller app.

Stap 5: installatie van de speaker

Stap 5: installatie van de speaker

De app geeft nu aan dat de Playbar of Playbase is gevonden. Druk op deze speler instellen. Hierna klik je op ga naar configureren van accessoires. Vervolgens selecteer je het thuisnetwerk waarmee je het SONOS apparaat wilt koppelen. Klik op volgende. Hierna is de configuratie voltooid en is je speaker verbonden met je wifi netwerk.

Stap 6: klaarmaken voor gebruik

Stap 6: klaarmaken voor gebruik

Klik 2 keer achter elkaar op volgende en vervolgens op deze speler instellen. Vervolgens druk je op de Sonos knop op je Playbase of bij de Beam.

Deze stap is net iets anders bij de Playbar installatie. Druk aan de zijkant van je Playbar op de volume omhoog en volume uit knop. Houd deze knoppen tegelijk in tot het lampje wit gaat knipperen.

Stap 7: Sluit de Playbar, Beam of Playbase aan op de televisie

Playbar aansluiten

De Playbar

Gebruik de meegeleverde optische kabel om de soundbar met de tv te verbinden. Nadat je de soundbar op de tv hebt aangesloten, druk je op volgende in de Sonos app. Zet vervolgens een film of tv programma op.

Let op: je hoort nu nog geen geluid uit je Sonos Playbar. Klik op volgende. De tv is succesvol aangesloten met je Sonos apparaat.

Beam aansluiten

De Beam

Gebruik de meegeleverde hdmi arc kabel om de soundbar met de tv te verbinden. Let op: je tv moet dus over een hdmi arc uitgangspoort beschikken! Nadat je de soundbar op de tv hebt aangesloten, druk je op volgende in de Sonos app. Zet vervolgens een film of tv programma op.

Let op: je hoort nu nog geen geluid uit je Sonos Beam. Klik op volgende. De tv is succesvol aangesloten met je Sonos apparaat.

Playbase aansluiten

De Playbase

Gebruik de meegeleverde optische kabel om de Playbase met de tv te verbinden. Nadat je de soundbar op de tv hebt aangesloten, druk je op volgende in de Sonos app. Zet vervolgens een film of tv programma op.

Let op: je hoort nu nog geen geluid uit je Sonos Playbase. Klik op volgende. De tv is succesvol aangesloten met je Sonos apparaat.

Stap 10: tv audio instellingen

Audio instellingen tv

Ga met je afstandsbediening van je tv naar instellingen en ga naar geluidsinstellingen. Druk op externe speakers. Dit zorgt ervoor dat de speakers van je tv uitgeschakeld zijn en het geluid naar je Sonos apparaat wordt gestuurd.

Klaar!

Je Sonos apparaat is nu succesvol aangesloten en je hoort nu geluid uit je Playbase of Playbar komen. Om muziekdiensten toe te voegen aan de Sonos Controller app, moet je een account registreren. Vul je e-mail adres in en druk vervolgens op volgende. Hierna geef je de app toegang om je locatie te gebruiken. Druk in de 2 volgende schermen op volgende. Hiermee geef je de app toestemming om je gebruikersgegevens op te slaan en rond je de installatie af.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 4,6 / 5 - 3.480 beoordelingen