The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Hans

Hoe installeer ik mijn 2,5 inch SSD?

Het installeren van een SSD is vrij eenvoudig. Lees hoe je een SSD installeert en geef je computer een tweede leven. Dit artikel geldt alleen voor 2,5 inch SSD's.

Wat heb je nodig?

  • Een laptop of pc
  • Een schroevendraaier
  • (Optioneel) Een SATA/usb adapter
  • Een montagebeugel voor als je een SSD in een pc installeert
  • Een 2,5 inch SSD

Stap 1: zet je data over

Wil je de data en de Windows of macOS installatie van de schijf die je gaat vervangen overzetten op je nieuwe SSD? Lees dan verder. Ga je Windows of macOS opnieuw installeren of heb je de data al overgezet? Sla deze stap dan over en ga naar stap 2.

Het overzetten van de data van je oude harde schijf naar je SSD wordt ook wel migreren of klonen genoemd. Voor het klonen gebruik je kloonsoftware. Dit soort software is vaak meegeleverd met de SSD. Lukt het migratieproces niet met de software van de fabrikant? Gebruik dan Macrium Reflect voor Windows, of Carbon Copy Cloner voor macOS. Deze programma's werken met elk merk SSD.

Stap 2: vervang je huidige harde schijf door je nieuwe SSD

  1. Haal de stekker van je laptop of pc uit het stopcontact en haal bij een laptop de accu uit je laptop.
  2. Schroef je laptop of pc open en haal de harde schijf eruit. Dit doe je door de schijf opzij te schuiven en vervolgens op te tillen.
  3. Bij een pc is het mogelijk om de SSD erbij te plaatsen, mits je computerbehuizing hiervoor de ruimte en SATA-aansluitingen heeft.
  4. Haal de harde schijf uit zijn huidige houder (in een laptop) en plaats de SSD erin. Heb je ruimte over in je computer? Dan kun je de schijf er gewoon bij plaatsen.
  5. Plaats de nieuwe SSD voorzichtig in de montagebeugel of in je laptop. De schijf past er maar op 1 manier in. Bij een juiste installatie is er niet veel kracht nodig. Hierna is de schijf klaar voor gebruik.

Stap 3: hergebruik je oude harde schijf

Deze plaats je eenvoudig in een hardeschijfbehuizing, waarmee je een externe harde schijf maakt van de harde schijf. Deze kan je gebruiken voor extra opslag van data.

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met de installatie van je nieuwe SSD. Mocht het niet lukken met behulp van de video's en het stappenplan, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.103 beoordelingen