The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

3 tips voor het schoonmaken van je monitor

Een zelfreinigend beeldscherm bestaat nog niet, dus tot die tijd moet je zelf aan de slag om vingerafdrukken en stof te verwijderen van je scherm. Hieronder geven we drie tips om je monitor schoon te maken en geven we aan wat je daarvoor nodig hebt, zodat je direct aan de slag kan.

Tips

Tip 1: Zet je monitor uit en laat hem afkoelen

Stof zie je beter zitten op een donker beeldscherm en verwijder je hierdoor gemakkelijk. Zet daarom eerst de monitor uit. Op een warm scherm blijven sneller strepen achter, laat het scherm daarom goed afkoelen.

Tip 2: Stof je monitor af

Wanneer je de monitor met een vochtige doek afneemt en niet eerst de stof verwijderd, wrijf je de stof in de randen van het scherm. Stof het scherm daarom goed af, zowel het beeld als de randen. Vaak is het scherm na het afstoffen al schoon.

Tip 3: Verwijder vlekken met water en azijn

Zie je vlekken op het scherm zitten? Verwijder deze met een mengsel van water en azijn en niet met een chemisch schoonmaakmiddel. Een chemisch schoonmaakmiddel kan de toplaag van de monitor beschadigen en dat wil je voorkomen. Hieronder leggen we uit hoe je op basis van deze tips in 4 stappen je beeldscherm schoonmaakt.

Wat heb je nodig?

  • 2 Microvezeldoekjes (schoon en droog)
  • Eventueel: azijn en water

Tijdsindicatie: 5 minuten

Aan de slag

Stap 1: Zet je monitor uit en laat hem afkoelen.

Stap 2: Stof je monitor af met een microvezeldoekje, zowel het beeld als de randen.

Stap 3: Meng nu 1/4 deel azijn met 3/4 deel water. Je hebt maar een klein beetje nodig. Dep het microvezeldoekje in het mengsel, maak het vooral niet te nat. Maak nu het scherm voorzichtig schoon. Gebruik zo min mogelijk vocht en boen ook niet te hard, dit beschadigt het scherm. Zorg ervoor dat er geen vocht in de randen van het beeldscherm komt, want ook dat beschadigt het scherm.

Stap 4: Droog tot slot de monitor af met een droog microvezeldoekje.

Je bent alweer klaar, tijd om te genieten van het resultaat!

Tim
Artikel van:
Tim Monitorspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.032 beoordelingen