The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

7 tips voor het schoonmaken van je terras met een hogedrukreiniger

Na de winter is de kans groot dat je je terras moet schoonmaken. Zo kan er groene aanslag op je tegels en tuinmeubelen zitten. Groene aanslag verwijderen en dus het schoonmaken van je terras kan met een hogedrukreiniger. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor het schoonmaken van je terras met de hogedrukreiniger.

Aan de slag met het schoonmaken van je terras met een hogedrukreiniger

  1. Gebruik een terrasreiniger.
  2. Haal je terras leeg.
  3. Maak je hogedrukreiniger gebruiksklaar.
  4. Houd het water ver weg van elektriciteit.
  5. Werk met veiligheidsaccessoires.
  6. Begin met een lage druk en bouw het op.
  7. Neem ook je tuinmeubelen mee.

1. Gebruik een terrasreiniger

De grootste tip bij het terras schoonmaken met een hogedrukreiniger is om dit te doen met een terrasreiniger. Deze terrasreiniger koop je als accessoire bij je hogedrukreiniger of hij wordt standaard meegeleverd. Hiermee voorkom je opspattend water (waardoor je zelf droog blijft) en maak je het terras schoon zonder strepen achter te laten.

2. Haal je terras leeg

Leeg terras

Haal het terras leeg en maak een klein plan hoe je het terras met je hogedrukreiniger het snelst schoonmaakt. Zo weet je zeker dat je geen enkele tegel overslaat.

3. Maak je hogedrukreiniger gebruiksklaar

Lees voor gebruik de handleiding van je hogedrukreiniger goed door. Zo weet je precies welke functies je reiniger heeft en hoe je hem moet monteren. Zorg ook voor een aparte aansluitslang om de buitenkraan met de hogedrukreiniger te verbinden.

4. Houd het water ver weg van elektriciteit

Houd water weg bij elektriciteit

Natuurlijk houd je het water weg bij elektriciteit wanneer je aan het werk bent. Let extra goed op wanneer je een verlengsnoer gebruikt. Je werkt immers met een grote hoeveelheid water dat naar andere delen van het terras kan stromen, dus ook naar de plaats van het verlengsnoer. Dit is zeer gevaarlijk. Houd het water dus ver bij de elektriciteit vandaan.

5. Werk met veiligheidsaccessoires

Veiligheidsaccessoires

Wanneer je met een hogedrukreiniger werkt, dan kan het water spetteren. Draag daarom altijd een veiligheidsbril om te voorkomen dat er druppels in je ogen komen. Sommige hogedrukreinigers hebben een hoog geluidsniveau, waardoor je wellicht gehoorbescherming nodig hebt. Natuurlijk kun je ook andere veiligheidaccessoires, zoals werkhandschoenen, gebruiken wanneer je grotere reinigingsklussen uitvoert.

6. Begin met een lage druk en bouw het op

Begin met een lage druk en bouw het op

Een gevaar bij het schoonmaken van een terras met een hogedrukreiniger is dat je de toplaag van de stenen of het hout als het ware wegspuit. Gevolg is dat je de kans op groene aanslag vergroot. Daarom is het altijd een goed idee om met een lage druk te beginnen en deze, indien nodig, te verhogen.

7. Neem ook je tuinmeubelen mee

Tuinmeubelen schoonmaken

Een schoon terras met groene meubelen wil natuurlijk niemand. Daarom kun je ook meteen je tuinmeubelen schoonmaken. Je maakt de tuinmeubelen schoon met een spuitlans of met een wasborstel. Vergeet niet om ook de onderkant van de meubelen mee te nemen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen