The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Advies over hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger gebruik je om groene aanslag van je terras te verwijderen of om je auto of fiets een goede schoonmaakbeurt te geven. Maar welke hogedrukreiniger heb je nodig voor jouw klus? Deze vraag beantwoorden we graag in dit artikel.

Welke reinigingsklus pak je aan?

Velgen schoonspuiten

Welke schoonmaakklus je aanpakt met de hogedrukreiniger hangt af van het aantal bar en de accessoires. Hoe groter het aantal bar, hoe grotere en professionelere klussen je uitvoert. Zo heeft een hogedrukspuit met een werkdruk van 100 bar te weinig druk om grote klussen, zoals een tractor of een zwembad schoon te maken. Gebruik je hem alleen voor de fiets, het terras of de auto? Dan is een lager aantal bar prima.

Welke aandrijving past bij jouw situatie?

Elektrische hogedrukreiniger

Elektrisch

  • Continue stroomtoevoer.
  • Weinig onderhoud.
  • Je hebt altijd een stopcontact in de buurt nodig om de hogedrukreiniger te gebruiken.
Benzine hogedrukreiniger

Benzine

  • Snoerloos en dus veel bewegingsvrijheid.
  • Krachtig.
  • Vergt veel onderhoud.
Accu hogedrukreiniger

Accu

  • Snoerloos en dus veel bewegingsvrijheid.
  • Weinig onderhoud.
  • De accu raakt na verloop van tijd leeg en moet je opladen voordat je deze weer kan gebruiken.

Welke lengte tuinslang en hogedrukslang heb je nodig?

Tuinslang en hogedrukslang

Een hogedrukreiniger op benzine of accu werkt dan wel zonder verlengsnoer, maar meestal heb je nog een tuinslang nodig die je op een buitenkraan aansluit. Daarnaast heb je de hogedrukslang zelf die ook een bepaalde lengte heeft. Kijk daarom eerst goed wat de ideale lengte van de hogedrukslang en de tuinslang is voor jouw klus. Er zijn ook hogedrukreinigers waarbij je geen tuinslang nodig hebt. Die werken met een waterreservoir. Deze reinigers zijn veelal geschikt voor kleine reinigingsklussen.

Welke accessoires heb je nodig?

Hogedrukreiniger accessoires

We raden het gebruik van accessoires aan om bepaalde reinigingsklussen netjes uit te voeren. Zo gebruik je een terrasreiniger om je terras streeploos schoon te maken. En een wasborstel zorgt ervoor dat je de lak van je auto niet beschadigt. Natuurlijk kun je de hogedrukreiniger ook gebruiken zonder accessoires, maar vaak is dit niet aan te raden. Bij veel hogedrukreinigers worden al standaard accessoires meegeleverd. Wil je een losse accessoire aanschaffen? Kijk dan goed of de accessoire voor jouw type hogedrukreiniger geschikt is.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen