The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

Advies over hogedrukreinigers

Met een hogedrukreiniger verwijder je groene aanslag van je terras of geef je jouw auto of fiets een goede schoonmaakbeurt. Bij het kiezen van een hogedrukreiniger moet je op een paar dingen letten. In dit artikel helpen wij jou bij het vinden van een geschikt model.

Hogedrukreiniger kiezen

Hogedrukreiniger kiezen

Veel hogedrukreinigers lijken qua design op elkaar. Toch zijn er een aantal punten waarop ze van elkaar verschillen. Bij het kiezen van een geschikte hogedrukreiniger is het goed om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat wil je schoonmaken?
  • Wil je een regelbare werkdruk?
  • Hoe lang moet je hogedrukslang zijn?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Wat wil je schoonmaken?

Hogedrukreiniger schoonspuiten

Er zijn krachtige en minder krachtige hogedrukreinigers. De druk, wateropbrengst, reinigingscapaciteit en meegeleverde accessoires bepalen welke klussen je uitvoert. Hoe groter het aantal bar, hoe grotere en professionelere klussen je uitvoert. De hoogte van de werkdruk bepaalt namelijk de kracht van de waterstraal. Zo heeft een hogedrukspuit met een werkdruk van 100 bar te weinig kracht om grote klussen, zoals een auto, groot terras of zwembad schoon te maken.

Wil je een regelbare waterdruk?

regelbare werkdruk hogedrukreiniger

Als de waterdruk van de hogedrukreiniger regelbaar is, dan pas je de sterkte van de straal aan op de te klaren klus. Zo reinig je de delicate lak van je gloednieuwe auto met een minder hoge druk dan bij je zwaar verontreinigde terras. Bij erg krachtige hogedrukreinigers, met een werkdruk van meer dan 160 bar, is een regelbare waterdruk wel aanbevolen. Het water klettert anders alle kanten op, waardoor je terrastegels schoon zijn, maar je ruiten smerig.

Hoe lang moet mijn hogedrukslang zijn?

Hogedrukslang hogedrukreiniger

Bij het kiezen van een geschikte hogedrukreiniger speelt ook de lengte van de hogedrukslang een rol. De lengte van de slang verschilt vaak per merk en model. Een extra lange slang is bijvoorbeeld prettig bij het reinigen van je auto, omdat je door de lengte gemakkelijker rondom je auto loopt. Sommige modellen hebben ook een ingebouwde haspel. Hiermee berg je de slang na afloop zonder knikken weer netjes op.

Welke accessoires heb je nodig?

Hogedrukreiniger accessoires

Met verschillende accessoires voer je bepaalde reinigingsklussen extra netjes uit. Zo maak je met een terrasreiniger je terras streeploos schoon. Een wasborstel zorgt ervoor dat je de lak van je auto niet beschadigt. Natuurlijk kun je de hogedrukreiniger ook gebruiken zonder accessoires, maar vaak is dit niet aan te raden. Bij veel hogedrukreinigers worden al standaard accessoires meegeleverd.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen