The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Dit wil je weten over je nieuwe dampkap

Nu je een nieuwe dampkap hebt, zit je waarschijnlijk vol met vragen. Want waarom zie je geen handleiding of installatiemateriaal in de verpakking? En hoe maak je de wasemkap het beste schoon? In dit artikel leg ik je uit wat jij moet weten van je nieuwe dampkap.

Belangrijk voor je nieuwe dampkap

Dampkap vetfilter

Het volgende is belangrijk om te weten als je een nieuwe dampkap hebt:

  1. Je vindt het installatiemateriaal en de handleiding achter de vetfilters.
  2. Haal het beschermfolie van de kap voordat je deze installeert.
  3. Zet je kap al aan voordat je begint met koken.
  4. Zet bij een luchtafvoersysteem naar buiten een raampje open tijdens het koken.
  5. Maak de kap en de filters regelmatig schoon.

Het installatiemateriaal zit in de dampkap

Installatiemateriaal dampkap

Op zoek naar het installatiemateriaal en de handleiding? Deze zitten vaak in de dampkap zelf. Je hoeft de kap niet helemaal uit elkaar te schroeven; het verwijderen van de vetfilters is voldoende. Raadpleeg altijd de installatiehandleiding om het apparaat op de juiste manier te installeren.

Beste afzuigresultaat

Dampkap luchtafvoer

Om te zorgen dat je dampkap goed werkt, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Heb je een wasemkap met luchtafvoer naar buiten? Zet dan een raampje open als je begint met koken. Dit type blaast alle lucht naar buiten en heeft dus nieuwe lucht nodig om alle kookdampen op te zuigen. Daarnaast is het belangrijk om je dampkap al aan te zetten voordat je begint met koken. Dit zorgt voor een beter afzuigresultaat.

Er zit nog beschermfolie op de dampkap

Beschermfolie dampkap

Heb je een rvs dampkap besteld, maar is hij wit, zwart of blauw? De kans is groot dat er nog beschermfolie opzit. Verwijder deze folie voordat je het apparaat installeert.

Maak je dampkap regelmatig schoon

Schoonmaken filter dampkap

Het is belangrijk om je wasemkap en de bijbehorende filters regelmatig schoon te maken. Doe je dit niet, dan heeft dit effect op het afzuigresultaat. Als de filters aangekoekt zijn, blokkeert dit de luchtstroom. Daarnaast zorgt het voor brandgevaar. Heb jij een recirculatie dampkap? Controleer dan ook regelmatig je koolstoffilters. Deze vervang je gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen