The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe verbind ik mijn Apple Watch met mijn iPhone?

De postbode is net geweest en eindelijk heb ik mijn Apple Watch binnen. Yes! Ik ga op de bank zitten en zie dat de smartwatch al opgeladen is. Dat scheelt. Maar hoe koppel ik het horloge aan mijn iPhone? In dit artikel neem ik je mee in mijn bevindingen, zodat jij precies weet welke stappen je moet zetten.

Zien hoe je Apple Watch en iPhone koppelt?

Heb je geen zin om te lezen, maar wil je liever zien hoe je Apple Watch koppelt aan je iPhone? In deze video laat onze vlogger Jasper zien hoe hij zijn Apple Watch en iPhone koppelt.

Stap 1: Eerst nog even extra opladen

Apple Watch opladen

Allereerst zorg ik dat mijn iPhone verbonden is met internet en Bluetooth. Apple Watch komt opgeladen uit de doos, maar aangezien ik een echte controlfreak ben, leg ik hem nog even op de lader. Niets is immers zo vervelend als een smartwatch of telefoon die halverwege het koppelen uitvalt. Door op de ronde knop aan de rechterzijde te drukken zet ik het horloge aan. Wacht even met loslaten totdat het Apple logo op het scherm verschijnt. Als mijn Apple Watch helemaal opgeladen is, haal ik hem van de lader.

Stap 2: Apple Watch verbinden

Apple Watch verbinden

Ik open de app van Apple Watch op mijn iPhone. Deze hoef ik niet te installeren, want de app staat automatisch op mijn telefoon. Op de smartwatch verschijnt een lijst met talen. Via het touchscreen druk ik op 'Nederlands'. Door op 'Start' te klikken, zie je een animatie op Apple Watch verschijnen. Op de iPhone opent een camera met een vierkante zoeker. Ik zorg dat ik het scherm van mijn Apple Watch in de zoeker gecentreerd krijg. Vervolgens verschijnt de volgende melding: "Uw Apple Watch is gekoppeld."

Stap 3: Configuratie en wachtwoord

Apple Watch configureren

Nu ga ik mijn Apple Watch configureren en beveiligen. Allereerst geef ik aan dat mijn Apple Watch nieuw is. Vervolgens selecteer ik om welke pols ik de smartwatch wil dragen. Apple heeft aan linkshandigen gedacht en laat het scherm zo de juiste kant op draaien. Lees de algemene voorwaarden even door en klik op 'Akkoord'. Wil je dat je gegevens niet te zien zijn door anderen als je je Apple Watch niet om hebt? Stel dan een wachtwoord in door op 'Maak een code aan' te drukken. Handig voor nieuwsgierige huisgenoten.

Stap 4: Apps op een Apple Watch

Apple Watch apps

Tijd voor het leukste deel: de apps op mijn Apple Watch installeren. De smartwatch geeft twee opties: 'Installeer alles' of 'Kies later'. Misschien heb je de neiging alle vette apps direct te installeren, maar je Apple Watch heeft dan veel tijd nodig om te synchroniseren. Beter is om op 'Kies later' te drukken. Je krijgt dan wel meteen de standaard apps zoals mail en iMessage op je Apple Watch. Later kun je dan besluiten welke gave apps, zoals fitnisstracker of die ene app van je favoriete winkel, je verder wilt installeren. Voor nu kan de installatie beginnen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen