The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gijs

Apple Pencil 2 vs Apple Pencil 1

Apple Pencil 2 is de opvolger van Apple Pencil 1. De 2 styli hebben veel verschillen. Zo laad je Apple Pencil 2 draadloos op en laadt Apple Pencil 1 op via een Lightning poort. In dit artikel lees je alles over de verschillen en overeenkomsten tussen deze styli.

Apple Pencil 2

Geschikt voor iPad Pro 12.9 inch (2018/2020/2021) en iPad Pro 11 inch (2018/2020/2021) | Draadloos | Drukgevoelig
135,-
tijdelijk uitverkocht
 • Tik dubbel op Apple Pencil 2 te tikken wissel je snel tussen bijvoorbeeld pen en gum.
 • Dankzij draadloos verbinden en draadloos opladen heb je geen last meer van gefriemel met kabels.
 • Dankzij palm rejection leg je jouw hand op het scherm terwijl je tekent.

Apple Pencil 1

Geschikt voor iPad (2021/2020/2019/2018), iPad Air (2019), iPad Pro (2017) en iPad Mini 5 | Lightning connector | Palm rejection | Drukgevoelig | Bluetooth
99,-
op voorraad
 • Dankzij palm rejection leg je jouw hand op het scherm terwijl je tekent.
 • Via de drukgevoelige punt teken je eenvoudig dunne of dikke lijnen.
 • Laad Apple Pencil snel op via je iPad dankzij de lightning connector.

Uiterlijk

Apple Pencil 2 (2018)

Het uiterlijk van Apple Pencil 2 (2018)

Apple Pencil 2 lijkt op zijn voorganger, maar is wel degelijk anders. Zo is hij dunner en korter waardoor ik meer het gevoel van een potlood krijg. Daarnaast is Apple Pencil 2 niet meer helemaal rond; één kant is plat. Dit zorgt niet alleen voor een betere grip, maar ook rolt de digitale pen niet telkens van tafel. De zilveren rand is verdwenen en vervangen door een subtiel logo op het uiteinde van de pen.

Apple Pencil 1 (2015)

Het uiterlijk van Apple Pencil 1 (2015)

De eerste digitale pen van Apple is helemaal rond en heeft een zilveren band aan het uiteinde. Aan één kant is Apple Pencil 1 verzwaard waardoor deze niet van tafel rolt. In de praktijk gaat dit nog wel eens mis en rolt deze helaas wel van tafel. Als de digitale pen wel tot stilstand komt zie ik altijd het Apple logo naar boven liggen. Wanneer ik Apple Pencil 1 vastpak doet deze door zijn dikte meer denken aan een stift, dan aan een potlood.

Dubbel tikken

Apple Pencil 2 dubbel tikken

De belangrijkste verandering vind ik de ondersteuning voor bewegingen op Apple Pencil 2 zelf. Wanneer ik 2 keer op de digitale pen tik, wissel ik tussen verschillende gereedschappen. Dit is handig, omdat ik zo bijvoorbeeld snel wissel tussen een pen en gum. Niet alleen is het handig bij programma's als Adobe Photoshop of Notities, maar ook bij Ferrite, professionele bewerkingssoftware voor audio. In Ferrite koppel ik allerlei verschillende acties aan de dubbele tik en werk ik hierdoor sneller en efficiënter.

Opladen

Opladen Apple Pencil 2

Het opladen van Apple Pencil 2

Apple heeft goed nagedacht over het opladen van Apple Pencil 2. Ik plaats Apple Pencil 2 simpelweg aan de rechterkant van iPad Pro of iPad Air (2020). Opladen gebeurt draadloos en Pencil 2 is nu ook mooi opgeborgen. De magneten aan de rechterkant van iPad Pro houden Apple Pencil 2 stevig op zijn plek. Zelfs wanneer ik mijn iPad meeneem in mijn rugzak.

Opladen Apple pencil 1

Het opladen van Apple pencil 1

Opladen van Apple Pencil 1 doe ik door het dopje aan de bovenkant te verwijderen en vervolgens stop ik Pencil 1 in de Lightning poort van iPad. Naast dat ik goed moet opletten dat ik het dopje niet kwijtraak, moet ik ook uitkijken dat ik de Lightning connector van Apple Pencil 1 niet beschadig door een verkeerde beweging te maken met iPad of Pencil terwijl deze is aangesloten.

Geschikt voor iPad versie

Apple Pencil 2 geschikt

Apple Pencil 2 is geschikt voor:

 • iPad Pro 12.9 inch (2018/2020)
 • iPad Pro 11 inch (2018/2020)
 • iPad Air (2020)
Apple Pencil 1 geschikt

Apple Pencil 1 is geschikt voor:

 • iPad (2018/2019/2020)
 • iPad Pro (2017)
 • iPad Mini 5
 • iPad Air (2019)

Vervangbare Pencil punten

Apple pencil punten vervangbaar

Wanneer ik een oude Apple Pencil 1 heb liggen is deze niet helemaal overbodig. De punt van Apple Pencil 1 past namelijk ook op Pencil 2. Wanneer deze aan vervanging toe is gebruik ik dus gewoon de punt van Pencil 1. Bij Apple Pencil 2 krijg ik helaas geen extra punt meer. Deze schaf ik los per 4 stuks aan.

Conclusie

Ik vind Apple Pencil 2 een onmisbaar accessoire wanneer je Apple iPad Pro in bezit hebt. De verbeteringen aan het uiterlijk, de manier van opladen én de extra functionaliteiten maken van Apple Pencil 2 meer dan een leuk hebbedingetje.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen