The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rosalie

Wat zijn de verschillen tussen de Brother printers?

Je wilt een Brother printer aanschaffen, maar je weet niet welke je moet kiezen. Om je op weg te helpen zetten wij de 3 verschillende series van Brother printers voor je op een rijtje. We vergelijken de HL, MFC en DCP. Zo kies jij de beste Brother printer voor jou.

Overeenkomsten en verschillen

Brother HL Brother MFC Brother DCP
Type printer Alléén printen All-in-one All-in-one
Formaat Klein tot groot Medium tot groot Medium tot groot
Afdruktechnologie Inkjet, laser en LED Inkjet en laser Inkjet en laser
Gebruikslocatie Thuis en kantoor Thuis en kantoor Kantoor
Automatische printerfuncties Ja Ja Ja

De verschillende series

Brother HL printer

Brother HL: alléén printen

Met de Brother HL printers kan je alléén printen. Deze printers hebben geen andere functies om bijvoorbeeld te scannen. Je print in kleur of in zwart-wit. Brother heeft in haar HL serie namelijk ook kleurenprinters. Deze modellen gebruik je thuis en op kantoor. Ben je op zoek naar een printer die meer kan dan alléén printen? Dan zijn de MFC of DCP series wellicht interessant voor jou.

Brother MFC printer

Brother MFC: all-in-one

Je zoekt een printer die net wat meer kan dan alléén printen. Dan ben je bij de MFC serie aan het juiste adres. Deze printers staan namelijk bekend om hun functies. Het zijn all-in-one printers waarmee je print, scant, kopieert en zelfs faxt. Bijna alle printers in deze serie zijn kleurenprinters. Je gebruikt deze printers thuis of op een kantoor. Wil je een printer voor intensief gebruik? Dan is de DCP serie geschikt voor jou.

Brother DCP printer

Brother DCP: all-in-one intensief gebruik

De Brother DCP printers zijn net als de MFC allemaal all-in-one printers. Het verschil met de MFC serie is dat de DCP printers geschikt zijn voor intensief gebruik. Op een groot kantoor past deze printer zeker thuis. Brother heeft in deze serie zwart-wit printers en kleurenprinters. Gebruik je DCP printer op kantoor of zet hem thuis, want Brother heeft ook modellen die wat compacter zijn en geschikter zijn voor thuis.

Conclusie

De 3 series lijken op elkaar, maar het grootste verschil zit hem in het soort printer en in het gebruik. De HL printers kunnen alléén printen en zijn wat compacter van formaat. De MFC printers hebben meer functies dan de HL printers, maar hebben een minder compact formaat. Als je intensief wilt printen én een all-in-one printer wilt hebben, dan zijn de DCP printers het meest geschikt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen