The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kevin

Vergelijk elektrische scheerapparaten met scheermesjes

Met een elektrisch scheerapparaat scheer je snel en eenvoudig jouw gezicht. In vergelijking tot handmatig scheren krijg je minder snel last van huidirritatie, maar scheer je minder glad en fris. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van beide scheerwijzes, zodat jij precies weet welke wijze het beste bij jou past.

Vergelijking elektrisch scheerapparaat en scheermesje

Elektrisch scheerapparaat Scheermesje
Glad scheren Scheert minder glad Scheert glad
Gevoelige huid Geschikt voor gevoelige huid Niet geschikt voor gevoelige huid
Nat of droog Nat of droog Nat
Gebruiksgemak Snel scheren zonder scheerschuim of water Water of scheerschuim en voorbereiding vereist
Stijlen Ruime keuze aan baardstijlen Weinig keuze aan baardstijlen

Glad scheren

Glad scheren

Met een scheermesje scheer je dicht op de huid, wat zorgt voor een glad scheerresultaat. De meeste elektrische scheerapparaten scheren niet direct op de huid, maar scheren er net boven. Dit zorgt voor een minder glad scheerresultaat. Scheerapparaten die wel een glad resultaat beloven, zijn de Series 9 van Braun en Series 9000 van Philips. Wil je dus een gladde huid na het scheren en geen stoppels meer voelen, dan is een scheermesje of een hoog segment scheerapparaat voor jou geschikt.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Een voordeel van elektrische scheerapparaten is dat deze vaak speciaal worden gemaakt voor de gevoelige huid. Een elektrisch scheerapparaat lift de haartjes op, zodat je ze makkelijk afscheert zonder dat je druk zet op je huid. Zo voorkom je huidirritatie, wondjes en ingegroeide haren. In vergelijking tot een handmatig scheermesje belast je jouw huid minder. Met een scheermesje scheer je namelijk vlak langs de huid en moet je vaak een paar keer over hetzelfde plekje voor een goed resultaat. Dit zorgt voor een branderig gevoel en huidirritatie.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Het voordeel van een scheermesje is dat je nooit afhankelijk bent van een volle accu of stopcontact. Scheren met een scheermesje moet je alleen wel leren en is voor beginners een lastige en tijdrovende klus. Scheren met een elektrisch scheerapparaat is daarentegen makkelijker te leren. Het apparaat neemt namelijk het meeste werk uit handen. Ook is scheren met een scheerapparaat sneller. Je huid heeft minder voorbereiding nodig en je hoeft maar één keer over een plekje te scheren om de haren te verwijderen.

Nat of droog scheren

Nat of droog scheren

Je hebt water en scheerschuim nodig om comfortabel te scheren met een scheermesje. Hiermee glijd je soepel over de huid en creëer je een fris gevoel na je scheerbeurt. Scheerschuim of water zijn geen vereiste voor elektrisch scheren. Je scheert met een scheerapparaat namelijk comfortabel droog. Het voordeel hiervan is dat je het apparaat overal gebruikt en niet altijd in de buurt hoeft te zijn van een kraan. Het nadeel is dat je een minder fris gevoel hebt na het scheren.

Let op: niet ieder scheerapparaat is waterdicht.

Verschillende stijlen

Verschillende stijlen

Met een scheerapparaat creëer je gemakkelijk verschillende baardstijlen. In tegenstelling tot een scheermesje ontvang je bij de meeste scheerapparaten namelijk één of meerdere opzetstukken. Hiermee scheer je het haar niet volledig af, maar trim je het haar tot jouw gewenste lengte. Met een detailtrimmer creëer je vervolgens details en werk je bijvoorbeeld je bakkebaarden bij. Dit is met een scheermesje minder makkelijk, omdat je niet met opzetkammen werkt en dus niet de mogelijkheid hebt tot trimmen en detailleren.

Onderhoud

Onderhoud

Het schoonmaken van zowel een scheermesje als scheerapparaat is zo gebeurd. Een scheermesje en waterdicht scheerapparaat spoel je na ieder gebruik gemakkelijk af onder de kraan. Bij een niet waterdicht apparaat veeg je de haartjes weg met een borsteltje. Ook zijn er scheerapparaten met een reinigingsstation, dat het apparaat voor jou automatisch reinigt. Bij zowel scheermesjes als scheerapparaten moet je de mesjes regelmatig vervangen. Een scheermesje is hierin relatief goedkoop, maar gaat in verhouding wel korter mee dan een scheerapparaat.

Conclusie

Het grootste verschil tussen scheerapparaten en scheermesjes is het scheerresultaat en het gebruiksgemak. Met een scheerapparaat scheer je minder glad, maar scheer je snel en gemakkelijk zowel nat als droog. Een scheermes is de juiste keuze voor jou als je graag glad scheert, niet snel last hebt van huidirritatie en de techniek al in de vingers hebt. Heb je een gevoelige huid en wil je soms wisselen tussen verschillende baardstijlen, dan is een scheerapparaat voor jou de juiste keuze.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen