The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Advies over scheerapparaten

Een nieuw scheerapparaat kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Welk scheerapparaat voor jou geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals baardgroei, huidtype, behoefte en scheerfrequentie. Daarom leggen wij je hieronder precies uit waar je rekening mee moet houden.

Scheerapparaat kiezen

Scheerapparaat kiezen

Er zijn veel verschillende soorten scheerapparaten waaruit je kunt kiezen. Om het juiste scheerapparaat voor jouw huid, baardgroei en gewenste resultaat te kiezen, vraag je jezelf het volgende af:

  • Wat voor type baardgroei heb je?
  • Welk scheersysteem heeft jouw voorkeur?
  • Wil je scheren én trimmen?
  • Heb je een gevoelige huid?
  • Wil je een reinigingsstation?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Wat voor type baardgroei heb je?

Scheren met een Philips scheerapparaat

Niemand heeft dezelfde baard. Dat zou wat zijn. Wat voor baardgroei jij hebt heeft alles te maken met genen en aanleg. We maken onderscheid tussen verschillende typen baardgroei: lichte baardgroei, gemiddelde baardgroei of zware baardgroei. Weten wat voor baardgroei je hebt, is de eerste stap in de keuze naar een nieuw scheerapparaat. Elke serie scheerapparaten is namelijk voor een ander type baardgroei geschikt.

Welk scheersysteem heeft jouw voorkeur?

Scheerapparaten met kopsysteem

Scheerapparaten met kopsysteem

Scheerapparaten met een roterend scheerkopsysteem beschikken over 3 scheerringen. Deze ringen bevatten mesjes die in hoge snelheid roteren zodra je het scheerapparaat aanzet. Hoe hoger de serie, hoe geavanceerder het scheerapparaat. Dit geldt ook voor de scheerringen. Scheerkoppen van hoge series beschikken over geavanceerde snijsystemen, zoals GentlePrecision of V-Track Precision. Hiermee scheer je veel sneller en comfortabler glad.

Scheerapparaten met bladsysteem

Scheerapparaten met bladsysteem

Scheerapparaten met een bladsysteem beschikken over een scheerblad, ook wel folie genoemd. Onder dit folie zitten scheermesjes die in hoge snelheid trillen, zodra je het scheerapparaat aanzet. Op deze manier scheer je baardharen af. Hoe hoger de serie, hoe meer scheerelementen het scheerblad bevat. Zo beschikken scheerapparaten uit hogere series over extra middentrimmers, pulserende middentrimmers of zelfs middentrimmers van Titanium.

Wil je scheren én trimmen?

Scheerapparaat met trimfunctie

Laat je je baardje wel eens staan? Overweeg dan een scheerapparaat met trimfunctie. Zo houd je niet alleen je 3 dagen baardje goed in model, maar verwijder je ook snel langere baardharen om je vervolgens makkelijker glad te scheren. Scheer je je niet dagelijks glad? Dan is het verstandig om een scheerapparaat met trimopzetstuk te overwegen. Zo maak je je langere baardharen eerst korter voordat je gaat scheren. En dit belast de huid een stuk minder.

Heb je een gevoelige huid?

Philips Series 7000 met microparelcoating

Een gevoelige huid scheren met een scheerapparaat vereist een andere aanpak. Zo is het verstandig om nat te scheren, maar dien je ook extra de tijd te nemen om scheerirritatie te voorkomen. Daarnaast kan het handig zijn om een scheerapparaat aan te schaffen dat speciaal voor de gevoelige huid is ontwikkeld.

Wil je een reinigingstation?

De scheerkop van de Philips Series 7000 afspoelen

Na elke scheerbeurt is het slim om je scheerapparaat af te spoelen. Maar daarmee ben je er nog niet. Je dient 'm regelmatig aan een grote schoonmaak te onderwerpen om de levensduur van je scheerapparaat te verlengen én om je huid te beschermen tegen irritatie en beschadiging. Al moe bij de gedachte? Dan is een reinigingsstation iets voor jou.

Welke accessoires heb je nodig?

Accessoires van scheerapparaten

Binnen een serie verschillen scheerapparaten zelf niet zo veel van elkaar. Waar het prijsverschil 'm dan in zit? Dit ligt vaak aan de meegeleverde accessoires. Zo krijg je bij het ene model wel een reisetui meegeleverd en zit er bij het andere model weer een ander opzetstuk bij. Het is daarom van belang om goed te begrijpen wat voor accessoires er zijn en wat je er mee doet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen