The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kevin

Hoe kies je een scheerapparaat?

Een nieuw scheerapparaat kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Welk scheerapparaat voor jou geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals baardgroei, huidtype, behoefte en scheerfrequentie. Daarom leggen wij je hieronder precies uit waar je rekening mee moet houden.

Scheerapparaat kiezen

Scheerapparaat kiezen

Er zijn veel verschillende soorten scheerapparaten waaruit je kunt kiezen. Om het juiste scheerapparaat voor jouw huid, baardgroei en gewenste resultaat te kiezen, vraag je jezelf het volgende af:

 • Wat voor type baardgroei heb je?
 • Wil je roterend of op en neer scheren?
 • Wil je scheren én trimmen?
 • Heb je een gevoelige huid?
 • Wil je een reinigingsstation?
 • Wil je jouw scheertechniek verbeteren?
 • Welke accessoires heb je nodig?

Wil je roterend scheren met een kopsysteem?

Roterend scheren

Scheerapparaten met een roterend scheerkopsysteem beschikken over 3 scheerringen. Deze ringen bevatten mesjes die in hoge snelheid roteren zodra je het scheerapparaat aanzet. Hoe hoger de serie, hoe geavanceerder het scheerapparaat. Je vindt deze apparaten vooral bij Philips.

 • Je volgt soepel de contouren van je gezicht.
 • Je hoeft niet te scheren in de groeirichting van je baardharen, maar maakt kleine rondjes.

Wil je op en neer scheren met een bladsysteem?

Op en neer scheren

Scheerapparaten met een bladsysteem hebben een scheerblad, ook wel folie genoemd. Onder dit folie zitten scheermesjes die in hoge snelheid trillen. Op deze manier scheer je baardharen af. Hoe hoger de serie, hoe meer scheerelementen het scheerblad bevat. Je vind deze apparaten vooral bij Braun.

 • Je scheert dicht op de huid, dus met de meeste apparaten heb je een glad scheerresultaat.
 • De op en neergaande scheerbeweging lijkt het meest op een traditioneel scheermes.

Wat voor type baardgroei heb je?

Scheren met een Philips scheerapparaat

Niemand heeft dezelfde baard. Dat zou wat zijn. Wat voor baardgroei jij hebt, heeft alles te maken met genen en aanleg. We maken onderscheid tussen verschillende typen baardgroei: lichte baardgroei, gemiddelde baardgroei of zware baardgroei. De meeste scheerapparaten zijn geschikt voor een lichte en gemiddelde baardgroei. Voor een zware baardgroei heb je een scheerapparaat met meer kracht nodig. Deze vind je op onderstaande pagina.

Wil je scheren én trimmen?

Scheerapparaat met trimfunctie

Laat je je baard wel eens staan? Overweeg dan een scheerapparaat met trimfunctie. Hiermee houd jij je stoppelbaard goed in model. Een trimopzetstuk is daarnaast handig voor het korter maken van langere haren voordat je glad scheert. Door vooraf te trimmen, belast je jouw huid namelijk minder en maak je jouw scheerbeurt aangenamer.

Heb je een gevoelige huid?

Philips Series 7000 met microparelcoating

Een gevoelige huid scheren met een scheerapparaat vereist een andere aanpak. Zo is het verstandig om nat te scheren, maar dien je ook extra de tijd te nemen om scheerirritatie te voorkomen. Daarnaast is het handig dat je een scheerapparaat aanschaft dat speciaal voor de gevoelige huid is ontwikkeld.

Wil je een reinigingstation?

Reinigingsstation Philips

Met een reinigingsstation hoef je niet zelf je scheerapparaat schoon te maken. Je plaatst jouw apparaat in het station en het station reinigt, smeert en droogt de mesjes van je scheerapparaat. Handig, zo heb jij geen omkijken naar het onderhoud en scheer je altijd hygiënisch met schoon materiaal. Zo voorkom je acne en huidirritatie. Sommige stations laden je scheerapparaat ook direct op.

Wil je jouw scheertechniek verbeteren?

Smartphone app

Sommige scheerapparaten koppel via de app aan je smartphone. Heb je vaak last van huidirritatie na het scheren of behaal je niet het gladde resultaat waar je op hoopte? In dat geval kan de smartphone app je helpen. In de app ontvang je feedback op je scheertechniek en tips over hoe je jouw scheerresultaat verbetert. Ook houd je in de app de voortgang van je huid bij.

Welke accessoires heb je nodig?

Accessoires van scheerapparaten

Binnen een serie verschillen scheerapparaten zelf niet zo veel van elkaar. Waar het prijsverschil 'm dan in zit? Dit ligt vaak aan de meegeleverde accessoires. Zo krijg je bij het ene model wel een reisetui meegeleverd en zit er bij het andere model weer een precisietrimmer- of een lichaamsopzetstuk bij. Het is daarom handig dat je weet welke accessoires er zijn en wat je er mee doet. Dit lees je in het onderstaande artikel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen