The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Welk type Senseo past bij jou?

Met alle Senseo apparaten zet je 1 of 2 kopjes koffie met een koffiepad. De koffie is qua smaak te vergelijken met filterkoffie. Er zijn verschillende Senseo apparaten te verkrijgen met ieder z'n eigen functies. In dit artikel nemen we de verschillen met je door, zodat jij de juiste Senseo vindt.

In het kort

Original (XL) Viva Cafe (Duo Select) Quadrante Switch Latte Duo
Inhoud waterreservoir 0,7 of 1,2 liter 0,9 liter 1,2 liter 1,2 liter 1 liter
Ontkalklampje Nee Ja Nee Ja Ja
Optie sterke koffie (Intensity Select) Optioneel Ja Nee Ja Ja
Optie volle koffiesmaak (Duo Select) Nee Optioneel Nee Nee Nee
Verstelbare lekbak Nee Nee Ja Nee Nee
Type melkspecialiteit Melkpoeder pads Melkpoeder pads Melkpoeder pads Melkpoeder pads Verse melk

Original (XL): basis model

Senseo  Original rood

Zoals de naam al doet vermoeden is dit het originele Senseo model. Je zet er 1 of 2 kopjes koffie mee met één druk op de knop. Dit model is er ook in een XL variant. Het waterreservoir is daarbij groter. Zo zet je niet 4, maar 7 kopjes koffie achter elkaar zonder het waterreservoir bij te vullen. Verder hebben sommige Original modellen de Intensity Select functie. Hiermee zet je een sterker bakje koffie.

Viva Cafe (Duo Select): instelbare koffiesterkte

Senseo Viva Cafe Duo Select

Qua uiterlijk lijkt de Viva Cafe erg op de Original. Toch zijn er een aantal verschillen. Zo is het waterreservoir groter, waardoor je 5 kopjes achter elkaar zet in plaats van 4. Dankzij het ontkalklampje weet je precies wanneer jouw machine toe is aan een schoonmaakbeurt. Met de Intensity Select functie pas je de koffiesterkte aan voor een sterker bakje koffie. De Viva Cafe is er ook in een Duo Select uitvoering. Hiermee verander je de zettechniek voor een vollere koffiesmaak.

Quadrante: vierkant design

Senseo Quadrante

De Quadrante heeft een vierkant design, zodat je 'm gemakkelijk in een hoek of tegen de muur plaatst. Qua functies lijkt dit model erg op de Original XL. Het waterreservoir is namelijk even groot. Verder pas je de koffiesterkte of zettechniek niet aan met dit model. Wel verstel je de lekbak, zodat er geen koffie spettert wanneer je een klein kopje koffie zet.

Switch: ook een pot filterkoffie

Senseo Switch

Met de Switch zet je niet alleen 1 of 2 kopjes koffie met een koffiepad, maar ook een hele pot filterkoffie. Handig, voor bijvoorbeeld een verjaardag. De Switch modellen hebben een ontkalklampje, zodat je de machine op tijd schoonmaakt. Je past de koffiesterkte aan, dankzij de Intensity Select functie. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,2 liter. Dit is groot genoeg om 7 kopjes koffie te zetten zonder bij te vullen.

Latte Duo: melkspecialiteiten van verse melk

Senseo Latte Duo

Met de Latte Duo zet je een cappuccino, latte macchiato of café latte van verse melk. Dit Senseo apparaat heeft namelijk een melkslang die verse melk opschuimt vanuit het melkreservoir. Naast de melkspecialiteiten zet je ook een gewoon kopje Senseo koffie. Je past de koffiesterkte aan met de Intensity Select functie. Dankzij het ontkalklampje maak je de machine op tijd schoon. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter, zodat je zo'n 6 kopjes koffie achter elkaar zet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Dorieke
Artikel van:
Dorieke Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen