The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Wanneer kies je een sporthorloge, activity tracker of smartwatch?

Twijfel je tussen een sporthorloge, activity tracker, smartwatch of hybride horloge? Het verschil tussen deze wearables is soms lastig. Veel smartwatches meten namelijk ook je dagelijkse activiteiten en er zijn sporthorloges die communiceren met je smartphone. Toch gebruik je ieder horloge voor andere doeleinden. In dit artikel vertellen we je waar de producten voornamelijk voor geschikt zijn.

Vergelijk een sporthorloge, activity tracker, smartwatch en hybride horloge

Sporthorloge Activity tracker of gezondheidshorloge Smartwatch Hybride horloge
Wil je weten of je genoeg beweegt op een dag? Geschikt Zeer geschikt Geschikt Geschikt
Wil je een subtiel en comfortabel design? Enigszins geschikt Zeer geschikt Geschikt Zeer geschikt
Wil je je sporttrainingen nauwkeurig bijhouden? Zeer geschikt Geschikt Enigszins geschikt Ongeschikt
Wil je berichten lezen en oproepen beantwoorden? Enigszins geschikt Ongeschikt Zeer geschikt Enigszins geschikt
Wil je diverse apps downloaden op je horloge? Enigszins geschikt Enigszins geschikt Zeer geschikt Ongeschikt

Verlengstuk van je smartphone: smartwatch

Smartwatch kiezen

Wil je het horloge met name gebruiken voor het ontvangen van meldingen van je agenda, inkomende oproepen en berichten? En wil je berichten beantwoorden, apps downloaden en misschien ook bellen? Dan zoek je een smartwatch. Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Om alle functies van het horloge te gebruiken, kies je een horloge dat goed samenwerkt met je telefoon.

Sportprestaties meten: sporthorloge

Sporthorloge kiezen

Als je het horloge voornamelijk wil gebruiken om je sportprestaties te meten, zoek je een sporthorloge. Een sporthorloge geeft je inzicht in de voortgang van je trainingen. Kenmerkend zijn de sportprofielen. Je snelheid, afstand, hartslag en afgelegde route analyseer je per sport in overzichtelijke tabellen en grafieken. Sommige meten met een VO2 max meting de maximale zuurstofopname van je bloed en bepalen zo je conditie. Welk sporthorloge je nodig hebt, is afhankelijk van welke sport je beoefent en hoe fanatiek je sport.

Dagelijkse activiteiten meten: activity tracker

Activity tracker kiezen

Als je benieuwd bent naar je gezondheid en of je wel genoeg lichaamsbeweging hebt, dan raden we je een activity tracker of gezondheidshorloge aan. Ze meten 24/7 je aantal stappen, afstand, calorieën en slaap. Heb je te lang stilgezeten? Dan ontvang je een melding om te bewegen. Je stelt doelen in en bekijkt op je tracker in hoeverre je dit hebt gehaald. Activity trackers zijn rechthoekig en smal. Gezondheidshorloges zijn basisklasse smartwatches en sporthorloges met beperkte functies, maar genoeg voor het meten van je activiteiten en gezondheid.

Analoog en slim: hybride horloge

Hybride horloge kiezen

Bij sommige horloges zie je op het eerste gezicht niet dat er slimme functies op zitten. Deze noemen we hybride horloges. Ze hebben een traditionele wijzerplaat en de mogelijkheid om het horloge met je smartphone te verbinden. Je krijgt notificaties vaak via een trilling of verspringende wijzer wanneer je een berichtje op je smartphone ontvangt. Het horloge houdt ook je stappen, afstand, calorieën en slaap bij. Deze gegevens bekijk je niet direct op het horloge, maar op de bijbehorende app op je smartphone.

Conclusie

Er is voor iedereen een geschikt slim horloge. Wil je jouw berichten lezen op je horloge, oproepen aannemen en apps installeren? Dan kies je een smartwatch. Wil je jouw dagelijkse activiteiten bijhouden, dan kies je een activity tracker of gezondheidshorloge. Als je fanatiek sporter bent en je workouts wil bijhouden, raden we een sporthorloge aan. Hybride horloges kies je als je jouw dagelijkse activiteiten wil meten, maar ook het traditionele uiterlijk van een horloge wilt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen